Bødehammeren falder igen over storbageri: Politianmeldt for dårlig rengøring

Fødevarestyrelsen er endnu en gang ude med riven over for Sønderjysk Rugbrødsbageri

Det er fjerde gang på et år, at bageriet straffes med bøde. (Foto: Sofie Mathiassen/Scanpix)
Offentliggjort Sidst opdateret

Det sønderjyske storbageri Sønderjysk Rugbrødsbageri måtte tilbage i april holde lukket i halvandet døgn, efter der var blevet fundet 100 kakerlakker hos bagervirksomheden, der blandt andet leverer brød og bakeoff til 100 danske Lidl-butikker.

Så skulle man ellers tro, de havde fået styr på rengøringen hos bageriet. Men nej, Fødevarestyrelsen kan stadig ikke lide lugten i bageriet.

Den 22. juni var Fødevarestyrelsens kontrollanter igen forbi – og her så det så grelt ud, at virksomheden har modtaget to bøder på hver 10.000 kroner.

Utildækkede fødevarer og beskidte faciliteter

I Fødevarestyrelsens to og en halv sider lange kontrolrapport er der fyldt med anmærkninger.

Rapporten er næsten én lang kritik af bageriet, og starter således:

– Utildækkede fødevarer blev på læsserampe opbevaret utildækket under omlæsning til bil, direkte over var fuglerede.

Heller ikke de rene kasser, fødevarerne transporteres i var tildækkede. Bageriet forklarer ifølge rapporten, at de normalt er dækket til.

Videre følger en lang række kritikpunkter af stedets rengøring. Snavsede overflader, beskidte rugbrødsforme, spindelvæv og en uren bil, som brødet transporteres i, kan nævnes.

Ejer: -Fødevarestyrelsen er ikke til at snakke med

Det er ikke lykkedes Newsbreak.dk at få en kommentar fra ejer Michael Andersen, da han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Men til JydskeVestkysten fortæller Michael Andersen, at han ikke er tilfreds med Fødevarestyrelsens fremgangsmåde:

– De finder jo noget hele tiden, og det er aldrig godt nok. Eksempelvis er der det med mine forme. Dem har jeg haft i 30 år, og jeg havde dem også, da de var på besøg sidste gang og gav os topkarakter. Jeg har ikke gjort noget anderledes siden, og nu er den pludselig gal, siger Michael Andersen til JydskeVestkysten.

Michael Andersen fortæller til avisen, at han har hyret en person ind til at stå for kontakten mellem Sønderjysk Rugbrødsbageri og Fødevarestyrelsen. Det har han gjort, fordi de ikke er til at snakke med, siger han.

Ifølge JydskeVestkysten er det fjerde gang på et år, at Sønderjysk Rugbrødsbageri straffes med bøde – i september sidste år blev det til 10.000 kroner, i februar i år 15.000 kroner, i april 20.000 kroner og nu altså igen 20.000 kroner.

 

Powered by Labrador CMS