Bøde til mad-firma: 16 personer madforgiftet

Kantine-leverandør får bøde på 20.000 kroner, efter at 16 personer har fået diarré.

Det var her i Dinner deLuxes afdeling på Terlings Allé i Kolding Fødevarestyrelsen kom på besøg. Og det kostede 20.000 kroner i bøde. Foto: Google Street View.
Offentliggjort Sidst opdateret

For dårlig opvarmning kan være årsagen til de mange diarré-tilfælde. I hvert fald er det stadig tilfældet, da Fødevarestyrelsen dukker op hos cateringfirmaet Dinner deLuxe i Kolding.

Her konstaterer man, at en gryderet, nøjagtig som den, der mistænktes for at have givet diarréen, er på komfuret.

Der er ikke udført kontrol for opvarmningstemperatur på gryderetten. Kokken oplyser, at den småsimrede. Ligeledes har virksomheden ikke udført kontrol af varmholdelsestemperatur indtil produktet kommer ud til kunderne, står der blandt andet i rapporten.

 

Det koster altså firmaet en bøde på 20.000 kroner for forkert håndtering af fødevarer, da man på den måde har fremelsket bakterierne Clostridium perfringens og/eller Bacillus cereus, der kan give blandt andet diarré.

Du kan læse mere om bakterierne og deres virkninger HER

Det var firmaet Dinner deLuxe, der selv, efter en henvendelse fra en kunde, kontaktede Fødevarestyrelsen. Det fremgår af en rapport, som Newsbreak.dk har søgt aktindsigt i.

Fødevaregruppen foretog en række interviews hos personer i firmaer, der har fået leveret mad fra firmaet, og her viste det sig, at berørte personer alle havde spist af retten ‘Beef Vindaloo i spicy tomatlage’, hvilket så blev genstand for mistanken til madforgiftningen. Og også den gryderet, der blev undersøgt ved besøget hos Dinner deLuxe.

Fra krydderier

I konklusionen står der blandt andet, at: Vi ved, at disse sporedannende bakterier kan findes i krydderier, og de overlever/ja faktisk aktiveres ved regelret primær opvarmning til 75-100 grader. Bakterierne skal holdes ned (…) og det er sandsynligvis ikke sket i hele forløbet i denne sag. 

Dinner deLuxe, som har afdelinger i hele landet, overvejer i øjeblikket, om man skal klage over bøden på 20.000 kroner. Direktør René Laursen mener nemlig, at det er en streng straf, når man tager i betragtning, at virksomheden selv har henvendt sig til Fødevarestyrelsen. Det siger René Laursen til jv.dk.

– Vi synes ikke, at man skal straffes så hårdt for at være åbne og ærlige.

Vi er rigtig kede af det. Det er vores værste skræk, at folk bliver syge af vores mad, siger René Laursen endvidere til jv.dk,  og tilføjer, at de tre ramte kunder fortsat får mad fra Dinner deLuxe.

 

Du kan læse hele rapporten HER

 

 

Powered by Labrador CMS