Blind stork har fået synet igen

Den blinde stork, der ved en fejl endte i Danmark, har fået synet igen, og bliver sat fri.

Offentliggjort Sidst opdateret

Der er glædeligt nyt. Den hollandske stork, der på sin vej sydover fløj forkert og endte i Esbjerg, fordi den intet kunne se, har fået sit syn igen. Det forklarer foreningen Storkene.

Da storken blev indfanget i en villahave i Esbjerg, blev det konstateret, at den havde en voldsom hornhindebetændelse, der gjorde, at det kun havde 10 procent syn på det ene øje, mens den intet havde på det andet.

Efter megen pleje, er storkens syn blevet bedre.

Helbredt stork

Da storken blev indfanget, blev storken fragtet til et vildtplejecenter i Toftlund. I samarbejde med dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen blev det konstateret, at den havde en øjenbetændelse, som praktisk talt gjorde den blind.

Dyrlægens råd var at dryppe storkens øjne tre gange om dagen. Dengang var storkeekspert ved Storkene, der satte vildtplejecentret i kontakt med dyrlægen, Mogens Lange dog bekymret for, om plejen hjalp.

– Forhåbentlig er der bedring i dens syn, men det må tiden vise, sagde eksperten tidligere til Newsbreak.dk.

Men behandlingen hjalp, for storken er helbredt.

Ud i det fri

Som Mogens Lange også tidligere har forklaret, så kunne det blive problematisk at sætte storken fri, hvis den blev helbredt. Hvis det var blevet vinter, før den fik synet igen, ville det måske ikke være muligt for den at trække sydpå.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Sådan blev det heldigvis ikke. Derfor fokuseres der nu på, at storken skal sættes fri.

– Storken skal slippes fri et sted i rimelig nærhed af det sted, hvor den strandede. Og så skal der være mulighed for, at den kan blive passet, i det tilfælde, at den stadig ikke er i stand til at trække bort. Og de faciliteter er der hos en familie i Ribe, hvor der er både storkerede og mulighed for at give storken den nødvendige føde, udtaler storkeekspert Mogens Lange i en pressemeddelelse.

Foreningen forklarer også, at der er et andet storkepar og deres unge, der først er trukket sydover mandag. Så der skulle være mulighed for den hollandske stork.

Powered by Labrador CMS