Blev skudt og såret af politiet: Mystik om sigtets gøren og laden

En mand, der fredag blev skudt af politiet, kræves fængslet. Myndigheder vil lørdag ikke sige meget om sagen.

En 50-årig mand blev fredag eftermiddag skud af politiet. Lørdag fremstilles han i grundlovsforhør, sigtet for trusler mod politifolkene. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Opdatering: Manden blev varetægtsfængslet i 24 dage efter endt grundlovsforhør. Han er sigtet for trusler mod tjenestemand, og det kom i retten herudover frem, at han skød mod betjentene, inden han selv blev skudt. 

En 50-årig mand, som fredag aften blev skudt og såret af politiet i København, fremstilles lørdag i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Han sigtes efter straffelovens paragraf 119, der handler om vold eller trusler mod tjenestemand, oplyser anklager Signe Egsgaard.

Anmeldelsen indløb – fra politiet til politiet – sent fredag eftermiddag, klokken 17.36. Politibetjente meddelete her, at de havde afgivet skud ud for Tivoli ved H.C. Andersens Boulevard og Stormgade i det centrale København.

Efterfølgende blev et stykke af H.C. Andersens Boulevard spærret af. Anmeldelsen indløb – fra politiet til politiet – fredag klokken 17.36.

Det er usikkert, hvad der gik forud for episoden, hvor manden blev skudt.

Mystik om selve skyderiet

Manden blev, ifølge politiet selv, skudt og såret af politiet, da han trak et skydevåben. Herefter trak politiet våben og affyrede flere skud.

Men lørdag morgen lyder det fra anklageren, at manden er sigtet for trusler mod betjentene.

Han er altså foreløbig ikke sigtet efter straffelovens paragraf 192a, der handler om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Den bruges normalt, hvis man er i besiddelse af et skarpladt våben og koster mindst to års fængsel, hvis man bliver dømt.

Lørdag morgen er det ikke muligt at få oplyst, hvor mange skud der blev affyret, eller hvor manden blev ramt, da han blev skudt og såret af politiet

– Det må du tale med DUP om, siger den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi Jesper Beuschel.

DUP har intet at sige

Med DUP mener han Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der undersøger episoder, hvor politiet har brugt skydevåben.

Hos DUP har kontorchef Charlotte Storgaard ingen kommentarer til sagen.

H.C. Andersens Boulevard blev afspærret efter skyderiet. Foto: Steven Knap/Droto.dk.
H.C. Andersens Boulevard blev afspærret efter skyderiet. Foto: Steven Knap/Droto.dk.

– Jeg kan sige, at vi har fået en del henvendelser fra offentligheden om episoden. Derudover har jeg ikke flere kommentarer, blandt andet fordi vi ikke har afhørt de involverede betjente, siger hun.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra DUP. Vi ville gerne spørge anklagemyndigheden om, hvornår man forventer at have en formel udtalelse klar om politiklagemyndighedens rolle i den aktuelle sag.

Fredag aften oplyste politiet, at betjentene var i gang med en anden politiforretning, da den 50-årige pludselig truede dem med et våben.

Hvorfor han gjorde det er uvist, men ifølge politiet tyder intet på, at der skulle være tale om noget terrorrelateret.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS