Blev håndplukket af Lisbet Dahl

Mikkel Becker Hilgart er blevet håndplukket af Lisbet Dahl til at optræde i Tivolirevyen. Det efterlod den 32-årige skuespiller starstruck

Offentliggjort Sidst opdateret

Mikkel Becker Hilgart i Tivolirevyen

Mikkel Becker Hilgart debuterer i Tivolirevyen, hvor han følger i fodsporene på kendte skuespillere som Dirch Passer og Ulf Pilgaard.

Han er udvalgt af Lisbet Dahl, tidligere kunstnerisk leder, som så hans potentiale under en forestilling i Bornholms Sommerrevy.

Mikkel føler en stor tryghed ved at optræde ved siden af erfarne kolleger som Thomas Eje og James Price i Glassalen i Tivoli.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Som en del af holdet på scenen i årets udgave af Tivolirevyen følger Mikkel Becker Hilgart efter skuespillere som Dirch Passer, Ulf Pilgaard og Malene Schwartz, som tidligere har betrådt de skrå brædder i revyen, der trækker tråde helt tilbage til 1880'erne, hvor den første gang havde premiere.

- Jeg føler mig stadig som en benjamin udi revylivet. Jeg har været på en kæmpe opdagelsesrejse og suger til mig hele tiden, lyder det fra Mikkel Becker Hilgart, som har sin debut i den ikoniske revy.

Utroligt dygtige

- Jeg synes, det er helt fantastisk at få lov til at stå hver aften og kigge de utroligt dygtige mennesker over skulderen. Det er en stor glæde.

Mikkel Becker Hilgart går aften efter aften på scenen i Glassalen i hjertet af den ikoniske forlystelseshave i København side om side med erfarne navne som kapelmester James Price, entertainer Thomas Eje og oprindeligt også Lisbet Dahl, som grundet hjerteproblemer nu afløses af Lone Rødbroe.

Vildt beæret

Det var faktisk Lisbet Dahl, der som medspillende instruktør og kunstnerisk leder håndplukkede Mikkel Becker Hilgart til Tivolirevyen.

- Det er jeg jo vildt beæret over, udbryder han.

- Det var også meget ærefrygtindgydende, da hun ringede sidste sommer. Det har jeg været meget starstruck over, siger den 32-årige skuespiller.

Der har været overlap mellem Tivolirevyen og optagelserne til "Sygeplejeskolen". - Det har været nogle meget lange dage. Det er noget med at holde skruen i vandet og øjet på bolden, og så kan jeg ikke finde på flere metaforer, griner Mikkel Becker Hilgart. (Arkivfoto).

Vokset op med dem

Forinden var Lisbet Dahl i selskab med Thomas Eje taget til Aakirkeby for at se Bornholms Sommerrevy, hvor Mikkel Becker Hilgart debuterede udi den disciplin sidste sommer.

- Da jeg mødte dem første gang, tænkte jeg: "Dem er jeg jo næsten vokset op med!". Men da det ligesom lagde sig, og man lærer hinanden at kende, er man jo kolleger og indgår i et professionelt arbejdsfællesskab, siger Mikkel Becker Hilgart og fortsætter:

Stor tryghed

- Der har været en enormt stor tryghed i at stå ved siden af nogle mennesker, som er så garvede og har så meget anciennitet og viden og bund, man kan læne sig ind i.

Med sin kun anden revy er det stadig en form for mesterlære, når man optræder side om side med en kapacitet som Thomas Eje, der også medvirkede i Tivolirevyen anno 1985 - for 39 år siden - og have arbejdet sammen med Lisbet Dahl, der nærmest er synonym med genren.

Taler timing

- Jeg har stor tiltro til, at de godt ved, hvor det her skib skal sejles hen, og at når vi taler timing, og hvordan man kan skrue på dét og dét, at de taler med en kæmpe erfaring, lyder det fra Mikkel Becker Hilgart.

Selv om han stadig er en selverklæret benjamin, bliver det, at han er ny, faktisk sat i spil.

Giver plads

- Jeg har ikke på noget tidspunkt haft fornemmelsen af at være backing choir (korsanger, red.). Der er givet plads - plads til humor og plads til at præge det, synes jeg. Det er vildt fedt, siger han.

Tivolirevyen spiller frem til 14. juli.

Powered by Labrador CMS