Blå blok: Slagterifyringer er konsekvens af rød skepsis

Foto: LISELOTTE SABROE/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Fyringen af 280 Danish Crown-ansatte er en konsekvens af, at regeringen ikke har lyttet, mener V og DF.

Regeringen har ikke lyttet til forslag fra de borgerlige partier. Det afspejler sig fredag i Ringsted, hvor 280 medarbejdere er blevet fyret på Danish Crown-slagteriet.

Det mener Venstres næstformand, Kristian Jensen, som kalder fyringen en konsekvens af, at regeringen ikke har fulgt det forslag, som partiet kom med for ni måneder siden.

– Det handlede om, at man harmoniserede danske regler med EU-regler, sådan at vi kunne få produceret flere slagtesvin i Danmark, siger Kristian Jensen.

Harmonisering vil skabe jobs

Ifølge Venstres næstformand har vi en regel, der gør, at man i Danmark skal have mere jord for at have lov til at have det samme antal grise som i Tyskland.

– Hvis vi harmoniserede det, så siger Finansministeriets beregninger, at man ville kunne skabe 2000 nye arbejdspladser. Så det, vi ser i dag, er en konsekvens af, at regeringen ikke har villet lytte til vores forslag, siger Kristian Jensen.

DF: Manglende lydhørhed

Også Dansk Folkepartis landbrugs- og fødevareordfører, René Christensen, peger på manglende lydhørhed.

Han nævner, at den samlede blå blok har fremlagt en fødevare- og landbrugspakke, som skal sikre vækst i balance med miljøet indenfor landbrugs- og fødevaresektoren.

Forslaget går på at hæve de såkaldte harmonikrav for slagtesvin i Danmark fra 1,4 til 1,7 dyreenheder per hektar jord, hvilket ifølge blå blok vil give flere slagtesvin og mere arbejde til slagterierne.

– Desværre blev forslaget mødt med ligegyldighed fra regeringen og dens røde støttepartier, da det blev behandlet i folketingssalen, siger René Christensen, der også er formand for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

René Christensen fastslår, at nu står man så i en situation med 280 afskedigede i Ringsted, som ifølge ham også er et sted, der virkelig mangler arbejdspladser.

– Det fortæller mig, at problemet ikke går væk af sig selv. Vi bliver nødt til at kigge på, hvad det er for nogle rammevilkår, vi har i erhvervet, siger DF-ordføreren.

Danish Crown begrunder fyringen af de 280 ansatte med flere års faldende produktion af slagtesvin i Danmark, som får selskabet til igen at tilpasse slagtekapaciteten på de danske svineslagterier.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS