Bilværksteder melder udsolgt: Ikke flere skruer til nummerplader

Det er nu et lovkrav at bilejere skruer deres nummerplade fast med skruer, der skal være dækket af specielle hætter. Foto: Applus.
Offentliggjort Sidst opdateret

Søndag blev det lovpligtigt, at nummerpladerne skal være skruet fast. Men bilværksteder melder udsolgt af disse skruer og plastikhætterne.

Hvis du hører til blandt dem, der endnu ikke har tyverisikret nummerpladen på din bil – så skal du ikke regne med at værkstedet kan ordne det for dig.

En undersøgelse blandt 750 værksteder hos autobutler.dk viser at to ud af tre værksteder nu er løbet tør for de særlige skruer og hætter, der skal sikre nummerpladen. Ligeledes melder leverandøren af de særlige hætter til nummerpladerne om at hætterne er udsolgt.

Opfordrer til overgangsordning

Hos autobutler.dk opfordrer man nu til at politikerne forlænger overgangsordningen – så danskerne undgår urimelige bøder:

– Det synes urimeligt at uheldige bilejere risikerer en bøde på 1000,- kr. blot fordi deres bil mangler en lille skrue eller plastikhætte. Vi opfordrer derfor til, at man forlænger den overgangsordning, der eksisterede frem til den 15. november og at politiet indtil da vil se gennem fingre med de billister, der ikke har fået sikret deres nummerplade”, siger analysechef Jan Sturm, som peger på, at cirka hver fjerde bil på landets værksteder stadig mangler den lovpligtige tyverisikring.

Fakta

•    Reglen om tyverisikring af nummerplader, blev vedtaget i 2013 efter en stigning i antallet stjålne nummerplader.

•    Tyverisikringen skal være gennemført senest den 15. november i år.

•    Nummerpladen skal væres skruet med minimum to skruer – der dækkes af fastsiddende hætter.

•    Bøden for at køre uden fastgjort nummerplade er 1.000,- kroner. Og bilen kan ikke godkendes ved syn.

•    I 2012 blev der stjålet 20.000 nummerplader i Danmark. De bruges blandt andet til biler, som snyder med benzinregningen på tankstationen, eller til grov kriminalitet.

•    Nummerplader fra før 1. april 1976 og historiske nummerplader er fritaget for at opfylde kravene. De skal fastgøres på en måde, der passer til køretøjet

Powered by Labrador CMS