Billethajer fupper naive danskere

Flere og flere bliver snydt af billethajer, der sælger ikke-eksisterende billetter til landets festivaler.

Offentliggjort Sidst opdateret

100.000 kroner. Så mange penge havde en 30-årig mand solgt falske billetter for. Han blev opdaget og straffet. Desværre er der mange andre brådne kar, der følger i hans fodspor.

På trods af, festivalsæsonen i Danmark er ved at gå på hæld, er der alligevel grund til at advare godtroende sjæle mod billet-svindlere – de er nemlig særdeles aktive.

– Ja, det er da et problem over hele linjen, siger Per Langpap fra Økonomi & Regnskab hos Smukfest til Newsbreak.dk, og hentyder til svindel hos alle landets festivaler.

Per Langpap fortæller, at der ofte ikke engang er nogle billetter at købe – folk overfører simpelthen penge til en ukendt persons bankkonto. Og så er de altså spildt – pengene.

– Naivt, kalder Per Langpap det.

Han opfordrer folk, der køber billetter på den måde, eller armbånd, som det er nu om dage, til at møde op på folks adresser og få armbåndet overdraget førend man betaler og altså ikke bare overføre pengene.

Stigende antal

Hos Fyns Politi oplever man en stor stigning i anmeldelser fra folk, som er blevet snydt, når de har købt koncert- eller festivalbilletter på nettet.

Antallet af anmeldelser er steget med 50 til 75 procent, fordi mange købere ender med at blive skuffede, når de har betalt for udbudte billetter på forhånd og ikke modtager den købte vare. Det skriver fyens.dk

– Vi oplever, at billetter sættes til salg, som ikke er der og aldrig har været der, har Ebbe Krogaard, efterforsker i Fyns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet udtalt til fyens.dk.

Ind imellem de mange sælgere af reelle billetter på genbrugsportalerne, findes der personer, som tager imod penge via enten Mobilepay eller bankoverførsel uden at have den vare, køberne betaler for.

– Indbrudstyvene er blevet netbedragere. Det er så nemt at misbruge det, selv om man med stor sikkerhed bliver opdaget, siger Ebbe Krogaard.

Hundreder snydt

Smukfest bliver årligt kontaktet af hundreder, der er blevet snydt. Et problem, som man desværre ikke kan hjælpe med, men også et problem, der irriterer Per Langpap.

– Nu har jeg solgt billetter i 35 år, det her er helt vildt, siger han.

Også på Facebook modtager Smukfest en del henvendelser fra folk, der er blevet snydt.

Udover problemet med salget af ikke-eskisterende billetter, peger Per Langpap også på endnu et; billetter solgt til overpris.

– Det er ulovligt i Danmark. Det skriver vi også på vores hjemmeside. Men så kan folk finde på at sælge en dåseøl til 4000 kroner. Og så følger der bare en billet med, fortæller Per Langpap.

Nyt tiltag

Hos Smukfest er man selvfølgelig træt af de falske og ikke-eksisterende billetter. Fra næste år vil festivalen komme det til livs på en helt unik måde.

– Så bliver alle billetter handlet gennem os. Også de, der gensælges.

Meningen er, at hver eneste billet, der bliver solgt, og gensolgt, kommer igennem Smukfests computere. På den måde er der hånd i hanke med alle billetterne – også selv om der bliver handlet igennem for eksempel Den Blå Avis.

Den 30-årige er bare én af de mange, som er blevet opdaget, for det er ret let for politiet via banker og Skat at afsløre, hvem der står bag svindlen.

Det får tilsyneladende bare ikke netbedragerne til at stoppe med at snyde og bedrage med koncert- og festivalbilletter, ligesom der stadig er masser af godtroende købere til de ikke-eksisterende billetter, skriver fyens.dk.

TÆNK har lavet en lille guide til, hvordan du spotter falske billetter.

Partoutbilletter til Smukfest er forøvrigt udsolgt.

Powered by Labrador CMS