Beskyldninger om overgreb koster filmstjerne fornem hæder

Oscarvinderen skulle modtage særlig hæderspris ved Emmy-uddelingen i november. Det bliver ikke til noget.

Kevin Spacey skulle have modtaget en særlig pris ved den 45. International Emmy Awards 20. november. Men som følge af beskyldninger mod skuespilleren om et overgreb tilbage i 1986 har organisationen bag prisuddelingen skiftet mening. Foto: Mario Anzuoni/arkiv/Reuters
Offentliggjort Sidst opdateret

Som Newsbreak.dk fortalte mandag, valgte den amerikanske oscarvinder, Kevin Spacey, at imødekomme grove anklager, om at have lagt an på en 14-årig, ved at springe ud som homoseksuel.

Indrømmelsen kom efter, at den nu 46-årige skuespiller Anthony Rapp søndag beskyldte Spacey for at have lagt an på ham, da Rapp var blot 14 år gammel. Spacey har gjort det klart, at han ikke husker hændelsen, men den har alligevel fået konsekvenser for House of Cards-stjernen.

Kevin Spacey vil derfor ikke som planlagt blive tildelt en særlig pris ved uddelingen af de internationale Emmy-statuetter 20. november.

Det oplyser Emmy-arrangøren, Academy of Television Arts & Sciences, i en pressemeddelelse mandag aften dansk tid.

– I lyset af nylige hændelser vil (akademiet, red.) ikke ære Kevin Spacey, skriver arrangøren i en pressemeddelelse.

I juni oplyste akademiet, at Kevin Spacey var udpeget til at modtage International Emmy Founders Award ved uddelingen i november.

Netflix cementerede stjernestatus

Spacey har med sin hovedrolle i tv-serien “House of Cards” cementeret sin position som en af Hollywoods store navne de seneste år.

Han valgte at kommentere på Rapps anklager på Twitter, hvor han blandt andet skriver:

– Hvis jeg optrådte, som han siger, så skylder jeg ham en alvorlig undskyldning for at have udvist, hvad der måtte have været en stærkt upassende, beruset opførsel.

Spacey siger videre, at Rapps beskyldning “inspirerer mig til at udtale mig om andre ting i min tilværelse”.

– Som de, der er tættest på mig, ved, så har jeg i mit liv både haft forhold til mænd og kvinder. Jeg har elsket og haft romantiske forhold med mænd hele mit liv, og jeg vælger nu at leve som en homoseksuel mand, skrev han.

Tidligere mandag meddelte streamningtjenesten Netflix, der står bag “House of Cards”, at den kommende sæson bliver den sidste. Ifølge AP er beslutningen om at stoppe serien efter seks år taget for flere måneder siden.

Powered by Labrador CMS