Besked ser ud til at være til dig personligt: Derfor er det alligevel fup

Det er Mit Digitale Selvforsvar, der advarer mod beskeden.

Offentliggjort Sidst opdateret

“Jeg ringede til dig, men du tog den ikke.” Sådan en besked har flere danskere modtaget på det seneste, denne forfatter fik den eksempelvis i går, og beskedens overskrift kan få selv en kynisk internet-bruger til at stoppe og tænke, ‘hov, hvem har haft ringet til mig?’

Åbner du beskeden, og er du ikke opmærksom, risikerer du dog at falde for et nyklassisk fupnummer. Mit Digitale Selvforsvar skriver, at beskeden ser ud til at være fra noget, der hedder BTC Investor, og i beskeden er der et link.

Det link bør du absolut ikke klikke på, og ifølge Mit Digitale Selvforsvar, skal du istedet slette beskeden og ignorere lignende beskeder i fremtiden.

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

“Det gælder også, hvis du modtager skrivelser om at have penge til gode i virtuel valuta. Sådanne skrivelser er typisk fup,” skriver Mit Digtale Selvforsvar.

Powered by Labrador CMS