Bertel Haarder: -Jeg er bange for frygten

Venstres Bertel Haarder. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Vi har tabt, hvis danskerne holder sig væk fra Folkemødet, fordi de frygter for sikkerheden, efter den hollandske islamkritiker Geert Wilders og det ultranationalistiske græske parti Gyldent Daggry har meldt deres ankomst.

Det mener Venstres folketingsmedlem Bertel Haarder (V), der selv tog initiativ til Folkemødet med inspiration i den svenske Almedalsveckan.

»Hvis folk aflyser turen, og det hovedsageligt ender med at blive et møde mellem ekstreme holdninger, så har frygten taget over, og det er præcis, hvad islamisterne ønsker,« siger han.

»Det eneste, jeg er bange for, er frygten. Jeg er ikke bange for det, der skal foregå.«

Bertel Haarder konstaterer, at Folkemødet er blevet en opslagstavle, hvor man kan gøre sig interessant ved at invitere rabiate personer.

»Det skal man jo have lov til,« siger han og understreger, at der i princippet ikke er noget grænse for, hvad Folkemødet kan omfavne af debatarrangementer.

»Folkemødet er ikke noget, der arrangeres af en organisation med en bestyrelse. Det er et mødested. Kommunen hjælper lidt til, hvis man vil leje jord og stille et telt op, men ellers er der ingen, der har kontrol over folkemødet. Heldigvis. Det er det, der er selve ideen med Folkemødet,« siger han.

Sikkerhed

Det eneste, der bekymrer, er store sikkerhedsforanstaltninger.

»Hvis vi skal have gennemrodet vores bagage og tjekkes ved indgangen. Det sidste er heldigvis ikke muligt, for der er vel 25 indgange,« siger han.

Initiativtageren til Folkemødet trøster sig ved, at det næppe er muligt at lægge det i bånd sikkerhedsmæssigt, mens han samtidig opfordrer politiet og Politiets Efterretningstjeneste til at gøre sig så usynlige som muligt.

»Jeg frygter ikke for sikkerheden, jeg tror stadig, det er farligere at gå på Nørrebro, end det er at gå på gaden i Allinge under Folkemødet,« siger han.

Powered by Labrador CMS