Benjamins aftensmad spoleret af tyktflydende, grønt slim
Det skulle have været en hyggelig grillaften, men Benjamin David Boysen fik ikke kyllingelever på grillen, da han opdagede, at hans indkøb ikke var blevet renset ordentligt.
Benjamin David Boysen spiser minimum kyllingelever én gang om ugen, men da han søndag aften havde været forbi Bilka i Horsens med sin kæreste, og havde købt en pose frossen kyllingelever, ventede der ham en ubehagelig oplevelse.
– Da vi pakkede dem ud, så jeg noget sort ved leverne. Da jeg tøede dem op, blev det grønligt. Jeg er selv gammel slagter, og jeg kunne straks se, at det var galdeblæren. Den havde de simpelthen glemt at fjerne, fortæller Benjamin til Newsbreak.
Producent beklager fejlen
Galdeblæren sidder i leveren, og den bliver normalt fjernet fra leveren på fabrikken, inden leveren bliver pakket og sendt ud i butikkerne. Men i Benjamins tilfælde var det altså ikke sket. Han købte kyllingen hos Bilka i Horsens, der er en del af Dansk Supermarked. De henviser Newsbreaks henvendelse til producenten, Rose Poultry. Her erkender kvalitetschef Gert Kristensen, at den slags ikke må ske.
– Vi slagter cirka 200.000 kyllinger om dagen, og vi har mange initiativer for at undgå, at den slags her sker. Vi får ganske få reklamationer, men for den enkelte kunde er det selvfølgelig ubehageligt at finde galde i sin mad, siger Gert Kristensen.
Gert Kristensen fortæller Newsbreak, at han har modtaget Benjamins klage og har sat gang i en intern undersøgelse, der skal kortlægge, hvad der er gået galt.
– Vi har en reklamationsprocedure, og vi kigger nu på sagen, siger Gert Kristensen.
En ulækker men dog ufarlig blære
Newsbreak har talt med Fødevareinstituttet og spurgt, om der er noget farligt ved at spise galdeblære.
– Nej, det er det ikke, siger seniorrådgiver ved Fødevareinstituttet, Jens Kirk Andersen.
Galde får man også, hvis man spiser leverpostej eller lever, selvfølgelig i mindre mængder.
– Men der er ingen risiko ved det, siger Jens Kirk Andersen.
Hvad gør man?
Gert Kristensen anbefaler folk, der befinder sig i samme situation som Benjamin, at de undersøger, om der er gået hul på galdeblæren. Hvis ikke det er tilfældet, kan man ved egen hånd skære blæren fra og spise leveren alligevel. Men man kan også kontakte dem, man har købt leveren hos.
– Hvis man henvender sig til butikken eller til os, kan man få sine penge igen, siger Gert Kristensen.
Benjamin vil stadig spise kyllingelever
Søndag aften endte Benjamin og kæresten med at grille kyllingelår i stedet for de frosne levere, de havde købt. De blev til gengæld smidt ud. Benjamin havde ikke lyst til at sætte tænderne i et produkt, der ikke var renset ordentligt fra producentens side.
– Galdeblæren skal fjernes omhyggeligt. Jeg nåede jo ikke at smage på det, men det skulle være en meget ækel og meget bitter smag, siger Benjamin. Han har kontaktet Dansk Supermarked for at få sine penge igen.
– Vi snakker om, at jeg kan få et gavekort som kompensation, siger Benjamin.