Begravet i dag: Et sidste farvel

I dag sagde familie og venner farvel til ham for sidste gang

Offentliggjort

Fredag blev Kjeld Holm begravet fra Aarhus Domkirke med efterfølgende jordfæstelse på Vejlby Kirkegård i Risskov. 

Den tidligere mangeårige biskop døde 2. oktober i en alder af 79 år. 

Han var kendt for at give sin mening til kende i samfundsdebatten, hvor han luftede sine holdninger om både vielser af homoseksuelle i folkekirken, Irak-krigen og ulandsbistandens størrelse.

Meldte sig ud af partiet

Som biskop deltog Holm også i flygtninge- og indvandrerdebatten, hvor han i 2017 som konsekvens efter 25 år som erklæret socialdemokrat meldte sig ud af partiet og ind i De Radikale.

Borgmester i Aarhus, socialdemokraten Jacob Bundsgaard, mindes Kjeld Holm som en moderne sognepræst og biskop, der var i øjenhøjde med folket.

Lod sig ikke begrænse

- Med udtalt social indignation og et stort blik for det medmenneskelige aspekt engagerede han sig i den aktuelle samfundsdebat, lod sig ikke begrænse af bispekåben - snarere tværtimod - og gik uforfærdet ind i de sværeste spørgsmål, siger Bundsgaard i en udtalelse.

Kjeld Holm havde gennem årene formandsposter i blandt andet Nævnet for Etnisk Ligestilling, Rådet for Socialt Udsatte i Aarhus og Institut for Menneskerettigheder.

Han var desuden en særdeles produktiv forfatter, og det blev til omkring 20 bøger. Her skrev han om etik, samtid, filosofi, pædagogik, teologi, og det blev også til erindringsværk i tre bind.

Tidligere biskop Kjeld Holm begraves fra Aarhus Domkirke med efterflgende jordfstelse p Vejlby Kirkegrd i Risskov fredag den 11. oktober 2024. Kjeld Holm dde den 2. oktober, 79 r. Han var biskop over Aarhus Stift fra 1994 til 2015.
Familie og nære tager afsked med Kjeld Holm for sidste gang.
Kjeld Holm døde 2 oktober.
Powered by Labrador CMS