Bankfolk nægter fup: Vi kender ikke hinanden
Bagmandspolitiets anklage om samarbejde om kursmanipulation og bedrageri kaldes barok af forsvarer i Hjørring.
To anklagede bankfolk fastholder, at de aldrig tidligere har talt sammen, før de troppede op til det første retsmøde i Retten i Hjørring i november.
Alligevel påstår Bagmandspolitiet, at de to mænd i 2008 aftalte med hinanden at begå grov kriminalitet.
Den manglende kontakt er et af emnerne ved onsdagens retsmøde. Her udspørges den ene, den tidligere fondschef i EBH Bank, om sit kendskab til direktøren for Morsø Sparekasse.
– Nej, siger Henrik Sylvester Larsen igen og igen, da hans forsvarer vil høre, om der var kontakt til Jørn Balch Christensen.
De to mænd er tiltalt for sammen med EBH-direktør Finn Strier Poulsen i “forening og efter forudgående aftale” at have begået kursmanipulation og bedrageri i begyndelsen af 2008.
Ifølge anklageskriftet blev kursen på Keops obligationer pumpet kunstigt i vejret, hvorefter familiemedlemmer til de to direktører scorede en gevinst. To hustruer og en datter fik en fortjeneste på cirka en million kroner.
Desuden påstår Bagmandspolitiet, at fondschefen skal have aftalt med de to andre, at Morsø Sparekasse Fonden til sidst i forløbet skulle købe obligationerne til den opskruede pris, hvilket angiveligt er bedrageri.
Men Henrik Sylvester Larsen afviser blankt under afhøringen at have haft kendskab til fondens bestyrelsesmøder eller investeringsplaner.
Præcis det samme tema – at der ikke var kontakt – blev tirsdag bragt på bane af Jørn Balch Christensens forsvarer.
– Det er rimeligt barokt, når det påstås, at Jørn Balch Christensen skulle få Sylvester Larsen til at foretage dispositionerne. De kendte slet ikke hinanden, har advokat John Korsø Jensen sagt.
Derimod er forsvareren med på, at Jørn Balch Christensen og Finn Strier Poulsen havde et “forretningsmæssigt kendskab” til hinanden.
I løbet af kort tid bevægede kursen på obligationerne sig fra 119 til 128.
– Det var en fair pris, siger Henrik Sylvester Larsen under afhøringen.
Her undrer specialanklager Jørn Thostrup sig over udviklingen i kursen – netop fordi det stort set kun var EBH Bank, der foretog handlerne.
Men fondschefen holder fast i sit synspunkt om den fair, højere kurs.
– Faktisk var den langt mere værd, end jeg vidste dengang, siger han.
Anklagen mod de tre mænd er et af flere forhold i straffesagen. I alt er otte mænd fra EBH Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland under tiltale i sagen.
/ritzau/