Bagedyst-Pia: -Tårerne pressede sig på

At medvirke i sit yndlingsprogram - Den store bagedyst - var noget af en drøm for 59-årige Pia Bülow Karlsen, selv om det krævede hårdt arbejde.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det har været en stor oplevelse for Pia Bülow Karlsen at være med i Den store bagedyst.

Hun har tidligere tilmeldt sig, men det blev altså i 2019, at den helt store drøm gik i opfyldelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Og det var da også med svedige håndflader, at hun første gang trådte ind i bageteltet.

Tilmeldte sig i 2015

Faktisk er det ved at være fire år siden, at Pia Bülow Karlsen første gang fik idéen om at melde sig til bagekonkurrencen.

– Jeg tilmeldte mig i 2015, hvor jeg kom til en personlig samtale, men der lykkedes det ikke, siger hun til Kendte.dk og fortsætter grinende:

– Men så lykkedes det nu. Nu havde de brug for en aldrende dame.

40 års erfaring

Der er ikke noget at sige til, at 59-årige Pia Bülow Karlsen passer godt ind i et program om bagværk.

Hun har nemlig interesseret sig for madlavning, siden hun som 18-årig flyttede hjemmefra.

– Det er 40 års erfaring, jeg har med at lave mad og bage, siger hun og forklarer:

– Jeg har altid brugt det til at stresse af. Jeg stresser af, når jeg har noget at lave. Det kan være at bage, sylte noget eller lave ketchup. Det renser min sjæl, hvis man kan sige det sådan.

Hun har da også madbloggen Bülows køkken, hvor hun deler tips og tricks til lækkerier i køkkenet.

Tårerne pressede sig på

Helt roligt var det dog ikke, da Pia Bülow Karlsen stod overfor den første optagedag til programmet.

Da hun stod klar i bageteltet til at gå i krig med den første udfordring, sværmede sommerfuglene rundt i hendes mave.

– Der var da en hel del spænding og sommerfugle. Det var lige så tårerne pressede sig på, og hårene i nakken rejste sig. Jeg vidste jo, at de snart kom til at sige klar, parat, bag, og jeg tænkte bare ‘Hvad laver jeg her?’, siger den 59-årige grinende.

De kunne være mine børn

Godt nok er alderen på ingen måde noget, som er et pres for Pia Bülow Karlsen.

Men hun er godt klar over, at der sammenlignet med årets andre deltagere er en forskel.

– Jeg har mødt nogle fantastiske mennesker igennem programmet. Det er virkelig nogle fantastisk dejlige mennesker. De kunne alle være mine børn, siger hun og uddyber, at kemien imellem årets deltagere har været helt formidabel.

Pia Bülow Karlsen er ikke bare glad for at have deltaget i sit yndlingsprogram, hun er også glad for at have mødt den flok af mennesker, der ligesom hende har knoklet med at overkomme de mange opgaver i Den store bagedyst.

Det er hårdt

Og knoklet har hun.

At være deltager i Den store bagedyst kræver virkelig sin mand eller kvinde.

– Man kan ikke ligefrem sige, at det har været meditativt at bage i Den store bagedyst. Når først kameraerne er på, er man helt høj og så er det sjovt, men det kræver meget. Det er mere krævende, end jeg troede, siger hun.

Pia Bülow Karlsen forklarer, at hun udover at passe sit fuldtidsjob, skulle tage to dage ud af kalender til at optage programmet. Derudover blev weekender og ledige stunder brugt på at øve sig.

Hvis ikke opskriften kunne lykkedes indenfor tidsplanen, blev hun nødt til at foretage ændringer.

Men som hun selv siger, så er det jo gået meget godt.

Sin egen største kritiker

Selv om hun sagtens nu kan sige, at hun har gjort et godt stykke arbejde i Den store bagedyst, har hun dog også være kritisk overfor sine egne evner.

– Jeg er nok min egen største kritiker, men jeg har hele tiden tænkt, at jeg bare måtte gøre mit bedste, så var der ikke mere at gøre, siger hun og fortsætter:

– Men så fik jeg meget ros fra dommerne, og så tænkte jeg, at så var det nok ikke så slemt, som jeg troede. Jeg sammenlignede mig nok lidt for meget med, hvilket niveau de andre deltagere var på.

Det dygtige håndværk fra Pia Bülow Karlsens side er det, der har været grobund for dommernes ros. Det har også gjort, at hun fortsat er én af de dygtige amatørbagere, der fortsat er med i Den store bagedyst.

Du kan se Pia Bülow Karlsen blive udfordret med endnu mere bagværk lørdag klokken 20.00 på DR1.

Powered by Labrador CMS