Astralis skuffer på hjemmebanen

Counter Strike-holdet Astralis missede overraskende en finaleplads i Blast Pro Series i Royal Arena.

Offentliggjort Sidst opdateret

Counter Strike-holdet Astralis havde haft en dårlig optakt til lørdagens stævne Blast Pro Series i Royal Arena i København.

Astralis tabte fredag sine to første kampe i turneringen, og derfor havde det danske hold kniven for struben, da Royal Arena dannede rammerne lørdag.

Derfor var det kun lutter sejre i lørdagens tre kampe, der talte for danskerne.

Med et uafgjort resultat i anden kamp mod ukrainske Natus Vincere på 15-15 kunne Astralis ikke nå finalen eller vinderpræmien på 125.000 dollar svarende til knap 840.000 danske kroner.

Danskerne havde svært ved at finde rytmen i kampen, hvor ukrainerne hele tiden holdte stand.

Det lykkedes derfor heller ikke i tredje forsøg for Astralis, der heller ikke de seneste to år har vundet turneringen i København, selv om holdet har vundet stort set alle andre steder i verden.

Danskerne var også afhængige af resultaterne i de andre kampe, men heller ikke her fik Astralis hjælp, da resultaterne ikke faldt ud til holdets fordel.

Det tidlige exit var en skuffelse for de mange fremmødte danske fans, som ellers gav Astralis en varm velkomst, da holdet første gang trådte ind på scenen i arenaen.

Danskerne skulle i sin første kamp møde ærkefjenderne fra amerikanske Team Liquid, som flere gange har drillet Astralis i starten af 2019.

En storspillende Peter “Dupreeh” Rasmussen hjalp Astralis til en sejr på 16-10 over Team Liquid i den første af lørdagens tre gruppekampe. Han var derfor også skuffet over det tidlige exit.

– Det stinker, men havde vi vundet mod Natus Vincere, var vi alligevel ude. Det er, som det er, og det kan vi ikke gøre noget ved.

– Det vigtigste er, at vi har hevet os selv op fra i går (fredag, red.). Vi spillede mod langt bedre hold i dag, men vi spillede også bedre selv, siger Peter “Dupreeh” Rasmussen efter det tidlige exit.

Astralis er i øjeblikket nummer to på verdensranglisten, og var dermed det højest placeret hold ved lørdagens stævne. I den sidste gruppekamp møder danskerne amerikanske Cloud9.

Astralis kan med en sejr i den kamp stadig nå tredjepladsen ved stævnet, hvilket udløser en præmiesum på knap 170.000 kroner. Hjemmeholdet plejer ved turneringen også at spille en showkamp, hvor der spilles en mod en. Vinderen af den kamp tager omkring 130.000 kroner med hjem.

Ved Blast Pro Series deltager seks Counter Strike-hold, og der spilles bedst af én bane også kaldet et map. De to bedste fra gruppen mødes i finalen, hvor der spilles bedst af tre maps.

Blast Pro Series

Her kan du blive klogere på Counter Strike-turneringen Blast Pro Series:

* Der deltager seks af de bedste Counter Strike-hold i verden.

* De seks hold er samlet i én gruppe, hvor de to bedste mødes i finalen.

* I gruppekampene spilles der bedst af én bane (map), mens der i finalen spilles bedst af tre baner.

* Man får 3 point for en sejr, mens uafgjort giver et enkelt point.

* Der er en samlet præmiesum på 250.000 dollar svarende til knap 1,7 millioner danske kroner. Holdet, der vinder stævnet, bliver 125.000 dollar (knap 840.000 kroner) rigere.

* Turneringen bliver afholdt i forskellige storbyer rundt om i verden. I 2019 har der tidligere været afholdt fem turneringer. Turneringen i København er nummer seks, mens Bahrain danner ramme for årets sidste Blast Pro Series i december.

Kilder: Blastproseries.com og HLTV.com.

Powered by Labrador CMS