Årets værste dag for din bedste ven: -Vis, at du ikke er bange
Nytårsaften nærmer sig, og det er som vanlig årets absolut værste dag for menneskets bedste ven. Det forsøger flere forsikringsselskaber nu at tage i opløbet.
Okay. Først kommer julen rullende lige rundt om hjørnet, og lige i hælene sprinter nytåret nærmere. Det er en travl og stressende tid, men nu retter en række forsikringsselskaber fokus mod lige at geare lidt ned. Af et særligt hensyn.
Selv om nytår er en fest og glædelig dag, så er den for menneskets såkaldte bedste ven – altså hunden – ofte forbundet med megen lede. Knald og tjubang er nemlig årsag til konstante forskrækkelser, og hylekoret vil ingen ende tage, mens vi skyder det nye år ind. Både IF Forsikring og Agria Dyreforsikring beder nu – af hensyn til dyrene – alle ejere om at tage sig god tid til at forberede sig på nytår.
Rådet kommer fra blandt andre Birgitte Ringbæk fra IF Skadeforsikring. Hun siger nemlig, at nøglen til at lykkes er, at være rolig og afslappet, når hunden også er det, selv om der er larm.
– Det er vigtigt at blive sammen med hunden hele tiden. Vis at du ikke er bange, og hvis hunden begynder at blive urolig, så prøv at aflede den med leg eller godbidder, siger hun.
I galleriet øverst kan du se gode råd.
Væn jer til det
Sammen bør I begynde “træningen” frem mod det store brag selve nytårsaften, så tidligt det overhovedet er muligt. Hunden kan nemlig godt vænne sig til nogle af de høje lyde, der præger luften i den periode. Ifølge fyrværkeriloven er det først tilladt at affyre raketter og kinesere, når når kalenderen viser 27. december, men det er ikke alle, der overholdet den.
Ifølge Agria Dyreforsikring er den bedste måde at vænne hundene til årets sidste aften, ved at få den til at forbinde brag med noget godt. Brug eventuelt høje lyde i hjemmet eller tag hundne med på en skydebane. “Leg med hunden, og giv den masser af lækre godbidder. Husk, at det tager tid, og det skal gøres i flere omgange. Er hunden meget utryg, må du længere væk, så lydene ikke er så høje”, lyder rådet. Samme siger Ringbæk fra IF.
– Giv hunden god tid til at vænne sig til lydene og læs dens reaktion, før du skruer mere op for lyden. Det kan virke mod hensigten, hvis hunden slet ikke kan finde ro eller viser tegn på frygt, siger hun.
Det er vigtigt, at man begynder træningen i god tid, inden det første fyrværkeri affyres. Så har man god tid til at vænne sin hund til de høje lyde.