Anne Dorte Michelsen meldt for social dumping
Håndværkere fra Litauen som ikke overholder reglerne. Et dansk firma som fagbevægelsen har bandlyst. Arbejdsbiler uden synligt CVR-numre.
Det er nogle af de forhold, som får fagforbundet 3F til at rette kritik mod en kendt, dansk sanger. Det skriver Avisen.dk. Kritikken går ud på, at der formodentlig foregår social dumping. 3F har nu henvendt sig til Skat og Arbejdstilsynet om sagen.
Ifølge 3F har forbundet ved selvsyn konstateret, at ikke alt foregår efter bogen under et arbejde med at renovere et hus i et attraktivt område i København. I rækkehuset bor sangeren Anne Dorte Michelsen, der blandt andet er kendt fra 80’er-popgruppen Tøsedrengene og sin karriere som solist.
Købte rækkehuset tidligere i år
Anne Dorte Michelsen og hendes mand, skuespiller og rektor for skuespillerskolen Ophelia, Carsten Kressner, købte rækkehuset i februar i år. Huset ligger i et eftertragtet område på Vesterbro, og gennemgår nu en større renovering.
Tidligere på måneden tog faglig konsulent Robert Olejnik fra 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i Valby hen til parrets hus. Her talte han med Carsten Kressner.
– Jeg spurgte, om jeg måtte tale med de fire mænd, der sad i hans have og fik at vide, at det måtte jeg ikke, fortæller Robert Olejnik til Avisen.dk.
– Vi har mistanke om, at der på stedet foregår social dumping, siger Robert Olejnik.
Afviser sort arbejde eller andre ulovligheder
Avisen.dk har været i kontakt med Anne Dorte Michelsens mand, Carsten Kressner. Han mener, at ægteparret som bygherrer har gjort alt, hvad de kunne, for at renoveringen sker efter bogen.
– Vi afviser fuldstændig, at der skulle være foregået sort arbejde eller andre ulovligheder her på matriklen. Vi har specifikt krævet, at alt arbejde udføres i overensstemmelse med lovgivningen. Vi mener, vi har haft et vel tilrettelagt byggeforløb under ordnede forhold, skriver Carsten Kressner til Avisen.dk.
Et af håndværkerfirmaerne hos ægteparret Michelsen og Kressner er Entrepriseselskabet Aptering Anno 1970 ApS.
Entrepriseselskabet har siden juli 2013 været underlagt en såkaldt sympatikonflikt. Det vil sige, at ingen håndværkere, som er medlemmer af fagforbund i LO-fagbevægelsen, må arbejde for virksomheden.
Direktøren for Entrepriseselskabet Aptering, Søren Thomas Knudstrup, ønsker ikke at svare på spørgsmål nu vedrørende arbejdet til Avisen.dk.