Anklager kræver fængselsstraf for matchfixing
En 27-årig mand, der overfor politiet har erkendt matchfixing, skal have en fængselsstraf, mener anklageren.
Står det til anklagemyndigheden, skal en 27-årig mand idømmes en fængselsstraf for matchfixing af to fodboldkampe i 1. division tilbage i 2010 og for at have fortalt en filippinsk organisation om en af de fixede kampe, så filippinerne spillede to til tre millioner kroner på kampen.
Det fremgår af retsmødebegæringen fra Københavns Politi, hvor advokaturchef Per Justesen også kræver udbyttet fra spil på de fixede kampe konfiskeret.
Den 27-årige mand er sammen med fem andre mænd sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed ved sammen at spille penge på kampe, som fire fodboldspillere fra Hvidovre IF blandt de sigtede havde indflydelse på.
I en kamp mod Vejle Boldklub 14. november 2010 ville de sigtede få udbetalt omkring 600.000 kroner til deling ved at spille 270.000 kroner, hvis Hvidovre tabte med mere end 0-2, står der i retsmødebegæringen. Det endte med et nederlag på 0-5.
I en anden kamp mod FC Hjørring tre uger tidligere ville fire mål udløse en udbetaling på omkring 300.000 kroner til deling blandt de seks sigtede ved at spille 100.000 kroner, ifølge anklagemyndigheden.
Kampen endte med en 4-2-sejr til FC Hjørring, der i dag har skiftet navn til Vendsyssel FF. De seks sigtede aftalte ifølge anklagemyndigheden den ulovlige matchfixing i oktober eller november 2010.
Den 27-årige mand, der ikke er fodboldspiller, ønsker efter alt at dømme at tilstå, og hans sag skal for retten den 19. december. Det er angiveligt tilståelsen fra den 27-årige, som har været politiets omdrejningspunkt.
– Politiet får på et tidspunkt en anmeldelse, og vi bliver så bekendt med, at denne person har nogle problemer, siger vicepolitiinspektør Henning Schmidt fra Københavns Politi.
Den filippinske agent Stanlee fungerer som mellemmand mellem spillere og kinesiske spillebørser. Agenten har angiveligt formidlet væddemål for den 27-årige dansker, der har indrømmet matchfixing over for politiet, skriver Berlingske.
Fire af de sigtede nægter sig skyldige, mens den sidste ikke har nogen kommentarer.
Det er nu op til juristerne, om de objektivt vurderer, at de involverede kan dømmes for groft bedrageri. I så fald bliver de tiltalt, og deres sag kommer for retten.
Den maksimale straf for de involverede er op til otte års fængsel for særligt groft bedrageri, hvis de dømmes skyldige.
/ritzau/