Anklage: Stjal 34 millioner fra olie-investorer
Retten i Lyngby skal afgøre, om direktør snød flere hundrede, der havde sat penge i amerikanske oliekilder
Flere hundrede mennesker fik ikke det fulde udbytte af deres investeringer i nogle amerikanske oliekilder.
I en straffesag hævder Bagmandspolitiet, at de blev snydt for i alt 6,3 millioner dollar, hvilket svarer til 33,8 millioner kroner.
Købte anparter
Investorerne havde købt anparter hos selskabet European Oil Consult, men direktøren tog langt mere, end hvad han var berettiget til i administrationsgebyr og såkaldt performance fee, hævdes det i anklageskriftet.
Ganske vist fik de i perioden fra november 2007 til oktober 2010 i alt udbetalt 18,3 millioner dollar, men faktisk burde de have fået 24,6 millioner, påstås det.
Direktør tiltalt for underslæb
Den ansvarlige i selskabet, Flemming Textor de Hoog, er derfor blevet tiltalt for underslæb.
Han var direktør for EOC i Texas i USA og i datterselskabet med adresse i Holte. I alt var der 632 investorer.
Tidligere i forløbet har han udtalt til Jyllands-Posten, at han nægter sig skyldig.
– Vi har lavet en fejl, det er vi klar over, og vi er i fuld gang med at korrigere den, sagde han i 2011.
Investor i Haderslev fik mistanke
Det var et tilfælde, at en investor i Haderslev fik mistanke til European Oil Consult, har Jyllands-Posten kunnet fortælle.
Også gennem et andet selskab havde manden investeret i de samme oliekilder, og da han sammenlignede afregninger, blev han klar over, at noget var galt.
Ifølge anklagemyndigheden er der altså sket en kriminel handling, som kan udløse en længere fængselsstraf til Textor de Hoog.
I givet fald vil et ophold bag tremmer ikke være helt fremmed for direktøren, der bor i Tyskland og er i 50’erne.
Som en af de såkaldte sidegadevekselerere blev han i sin tid idømt fængsel i et år og seks måneder for at have bedraget en række investorer for i alt 3,4 millioner kroner.
Kræver erstatning
I den aktuelle sag kræver Bagmandspolitiet også Textor de Hoog dømt til at betale erstatning, fremgår det af anklageskriftet, som Ritzau har fået en kopi af.
Det er Retten i Lyngby, som skal afgøre, om direktøren er skyldig. Retten har netop besluttet, at en stribe retsmøder skal holdes i løbet af oktober.
/ritzau/