Anholdt efter bombetrussel

Et fly fra Ryanair er landet i Oslos lufthavn. Det skal have modtaget en bombetrussel, oplyser norsk politi.

Et skærmbillede af ruten, som det pågældende Ryanair-fly var på. – Foto: Flightradar24/Ritzau Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

OPDATERING 14.00:

En 51-årig britisk mand er fredag anholdt af norsk politi. Han er mistænkt for at stå bag en bombetrussel mod et passagerfly fra Ryanair. Det skriver norske NRK og VG.

Ryanair modtog bombetruslen, mens det var i luften fredag ved middagstid. Det landede efterfølgende i Oslos lufthavn, Gardermoen, hvor politiet var mødt talstærkt frem.

ORIGINALARTIKEL:

Et passagerfly fra Ryanair har modtaget en bombetrussel, mens det var i luften. Det skriver norsk politi på Twitter.

Flyet er landet i Oslo Lufthavn.

– Flyet er landet trygt på landingsbanen. Situationen er uafklaret. Vi er på vej med store styrker, skriver Politiet i Øst på Twitter.

Ryanair-flyet skulle være lettet fra London ifølge VG.

Cathrine Framholt, pressevagt i Avinor, der driver lufthavne og flyvepladser i Norge, bekræfter over for norske VG, at der er fuld udrykning til lufthavnen, og at der er en øget beredskabssituation.

Hun forklarer desuden, at der er tilkaldt krise- og gidselforhandlere til lufthavnen.

Passagerer er kommet af

Passagerer på flyet, der har modtaget bombetruslen, skulle være af flyet og på vej mod et modtagecenter i en bus. De har ikke tal for, hvor mange passagerer der var om bord.

Pressevagten har ikke yderligere kommentarer.

Det er ifølge VG den anden bombetrussel mod flyselskabet i denne uge. Et fly fra Krakow til Dublin modtog ligeledes en bombetrussel.

Bombetruslen var skrevet på en lap papir.

Dansk deltagelse

På Twitter bekræfter Forsvaret, at danske F16-fly har assisteret i missionen.

Op gennem Jylland hørtes tidligere på dagen høje brag – det skyldtes flyene, der brød gennem lydmuren på vej for at assistere flyet mod Oslo.

– F-16-fly fra Forsvaret har assisteret i forbindelse med en bombetrussel på et Ryanair fly, der fløj fra Stansted til Oslo. De danske F-16-fly er landet i Norge for at tanke, inden de flyver retur til Danmark, skriver Forsvaret.

Powered by Labrador CMS