Anders Fogh Rasmussen får nyt job
Anders Fogh Rasmussen tager et nyt, stort skridt i sin karriere som rådgiver efter tiden som NATOs generalsekretær. Han er netop blevet hyret som ny, fast seniorrådgiver af et af verdens største konsulentfirmaer Boston Consulting Group (BCG). Det skriver Berlingske Business.
Samtidig fortsætter den tidligere Venstre-statsminister med at drive sit eget konsulentfirma, Rasmussen Global, som han stiftede sidste efterår, da han stoppede i NATO.
Anders Fogh Rasmussen får til opgave at hjælpe BCG med at sætte yderligere fart på konsulentfirmaets strategi om at få fat i flere offentlige kunder – et område, hvor BCG har haltet efter sin globale ærkerival, McKinsey.
Fogh får ifølge Lars Fæste, der netop er blevet forfremmet fra nordisk chef til medlem af den globale topledelse i BCG, til opgave at være med til at tiltrække flere offentlige kunder, herunder forsvarsministerier og private producenter af forsvarsmateriel så som producenter af våben, jagerfly og pansrede køretøjer.
»Jeg har sagt ja til at blive seniorrådgiver i Boston Consulting Group, som har et meget bredt netværk og mange kunder overalt i verden både i det offentlige og i det private. Aftalen er indgået med mit firma, Rasmussen Global, og jeg ser frem til at bruge min erfaring i et større konsulentfirma,« fortæller Anders Fogh Rasmussen om sin nye rolle til Berlingske Business.
Han oplyser, at det kan være arbejde eksempelvis for forsvarsministerier og andre offentlige institutioner, som står over for strukturreformer, og han udelukker ikke, at der også kan blive tale om rådgivning af private virksomheder.
»Jeg har gjort det klart fra starten, at det for mig handler om reelt arbejde og ikke om bare at sidde som en slags kransekagefigur. Det, synes jeg, ikke er specielt udfordrende. De måneder, der er gået, siden jeg etablerede Rasmussen Global, har kun givet mig endnu mere appetit på konsulentopgaver. Jeg har allerede nogle i hus, men det er klart, at det her er en stor aftale, der åbner til et nyt, bredt felt,« pointerer den tidligere NATO-generalsekretær.
Anders Fogh Rasmussen siger, at det går fint med at trække opgaver ind i Rasmussen Global, og at det ikke er på grund af mangel på opgaver, at han nu også træder ind i BCG:
»Jeg kan ikke klage over, at arbejdsmængden ikke er stor nok. Faktisk har jeg været ekstremt meget optaget, siden jeg stiftede mit eget firma. Jeg har også haft meget travlt med foredrag, som ofte kaster konsulentopgaver af sig,«
Spørgsmål: Man kunne jo også vælge at gå på pension. Det ville mange på 62 år i hvert fald overveje?
»Det er ikke noget, jeg har brugt meget tid på at overveje. Jeg tror heller ikke, det ville være sundt for mig og mit helbred. Pensionering er ikke noget, der optræder i min ordbog. Jeg kan godt lide at være i fuld sving. Mit program nu er lige så fyldt som i min tid som statsminister og NATO-generalsekretær,« siger Fogh.
Hos Boston Consulting Group siger den nye nordiske chef, Lars Fæste, at Anders Fogh Rasmussen skal være med til at sætte endnu mere fart på konsulenthusets satsning på at få fat i flere kunder i det offentlige. Firmaet er allerede størst i det private, men i det offentlige er det ikke langt nok, mener han.
»Anders Fogh Rasmussen skal primært arbejde internationalt, og han skal hjælpe os med reformarbejde for forsvarsministerier og private selskaber inden for forsvarsindustrien, og der er han jo mildest talt kvalificeret til opgaven. Han har reformeret NATO, og det har givet ham en stor stjerne i udlandet,« siger Lars Fæste og tilføjer:
»Han skal rådgive både private og offentlige kunder for os. Han har et værdifuldt netværk, og han kender både dem, der køber, og dem, der sælger, og det er noget, vi har brug for i vores netværk.«
Anders Fogh Rasmussen stoppede i NATO 1. oktober sidste år. Kort tid derefter holdt BCG en stor konference i Stockholm om transformationer – herunder udfordringer i den nordiske model, hvor Anders Fogh Rasmussen var med som taler for at fortælle om sit arbejde med at transformere NATO. Her blev dialogen med Lars Fæste indledt.
»Han er 62 og har prøvet mange ting, men han har ikke tænkt sig at drosle ned, og han har sagt, at han vil være med til noget operationelt og stille op og holde nogle taler for os. Han vil have fingrene nede i det operationelle,« siger Lars Fæste til Berlingske Business.