Anbefalingen klar: Politikerne skal have mere i løn

Politikere må finde sig i mindre favorable pensionsordninger, hvis Vederlagskommissionens anbefalinger følges.

Folketingspolitikerne kan se frem til en gedigen lønstigning, hvis Vederlagskommisionens anbefalinger følges. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

En lønstigning til landets politikere kan være på vej, hvis anbefalingerne fra Vederlagskommissionen følges. Til gengæld skal politikerne finde sig i at blive beskåret på pensionen.

Det var helt som ventet de anbefalinger, som Vederlagskommissionen kom med mandag. Allerede tidligere på måneden var den konklusion blevet lækket til dele af pressen.

Kommissionen har set på lønnen for i alt 320 fuldtidspolitikere, deriblandt folketingspolitikere og borgmestre, siger kommissionens formand, Michael Christiansen.

– Politikernes løn har humpet efter de offentlige lønninger. De offentlige chefers lønninger er steget væsentlig hurtigere, fordi der er givet langt flere individuelle tillæg.

– Det har ført til, at de offentlige chefer er steget meget, og det har skabt et stort lønefterslæb, siger Michael Christiansen.

Den nuværende ordning for politikerne koster 395 millioner kroner om året. Hvis anbefalinger følges, er den samlede pakke på 394 millioner kroner.

For nylig løb Socialdemokraterne, Venstre, De Radikale, SF og De Konservative fra deres musketered om at støtte kommissionens anbefalinger uanset hvad. Det skete, efter at Politiken lækkede, at folketingspolitikerne ville få 15 procent mere i løn.

Du kan læse hele Vederlagskommisionens rapport her.

Powered by Labrador CMS