Alternativets vestjyske profil trækker sig

Sascha Qvortrup trækker sig kort inden valget. Foto: Facebook.
Offentliggjort Sidst opdateret

Få dage før folketingsvalget har Alternativets spidskandidat i Vestjyllands Storkreds, Sascha Qvortrup (Å), valgt at trække sig, skriver Herning Folkeblad.

Årsagen er, at hun har fået sit drømmejob.

»Jeg tror rigtig meget på projektet (Alternativet, red,), og meldte mig som kandidat, idet jeg ville være med til at skabe en ny bevægelse. Men da jeg kort efter udskrivelsesdagen fik tilbudt mit drømmejob og tog imod det, har jeg besluttet at honorere den aftale, jeg har indgået, og derfor trækker jeg nu mit kandidatur,« siger Sascha Qvortrup i en pressemeddelelse.

Hendes farvel kommer så sent, at stemmesedlerne er trykt. Derfor optræder eks-kandidaten på stemmesedlen, men de stemmer, hun måtte få, er ikke spildte, under Povl Eskild Petersen, der er formand for Alternativet i Midt- og Vestjylland, over for Herning Folkeblad. Stemmerne tælles med som listestemmer til partiet, påpeger han.

Hvis de seneste meningsmålinger holder stik, får Alternativet syv-otte mandater i Folketinget. Det vil formentlig betyde, vurderer Altinget.dk, at partiet får et mandat valgt i Vestjylland.

Efter Sascha Qvortrups farvel har partiet to kandidater tilbage i det vestjyske, nemlig Jørn Trabjerg Pedersen og René Gade.

Powered by Labrador CMS