Alternativet nupper flest vælgere fra de Radikale

Leder af Alternativet Uffe Elbæk. Foto: Mathias Bojesen/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Alternativet henter mange af sine stemmer fra de Radikale. Det viser tal for vælgervandringer, som Epinion har samlet for DR Nyheder.

Faktisk nupper Alternativet med Uffe Elbæk (Å) i spidsen så mange som en tredjedel af sine stemmer fra Elbæks tidligere parti, Det Radikale Venstre.

Det skyldes, at en del af Alternativets politik er »radikalt hjerteblod«, siger valgforsker Robert Clemmensen fra Syddansk Universitet til DR Nyheder.

»Det drejer sig blandt andet om, at det er lokal funderet politik, der foregår inddragelse af mange forskellige interesser, og der er en høj grad af diversitet i politikformuleringen. Det lyder meget radikalt i mine ører,« siger han.

Samtidig viser tallene, at ti procent af Alternativets vælgere kommer fra Venstre, de Konservative og Liberal Alliance tilsammen.

I DRs Epinion-måling mandag ligner det mere og mere, at Alternativet kommer i Folketinget efter valget 18. juni. Her står partiet nemlig til at få fire procent af stemmerne.

Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af de seneste 30 dages meningsmålinger, forudser fortsat en snæver blå valgsejr, hvor de borgerlige står til 50,7 procent af stemmerne mod rød bloks 49,3 procent.

Powered by Labrador CMS