Alle hasteindlagt: Ægtepar, fire ambulancefolk og to betjente forgiftet

Huset var fyldt med den livsfarlige gas.

Offentliggjort Sidst opdateret

Otte personer blev onsdag aften kulilteforgiftet. Et ældre ægtepar fra Almind, der ligger lidt nord for Kolding, er blevet indlagt på Rigshospitalet, oplyser DR P4 Trekanten.

Fire ambulancereddere og to politifolk, der reddede ægteparret ud af huset blev også forgiftet. De er nu indlagt på Sygehus Lillebælt i Kolding.

Det var ægteparrets familie der lidt over ni i aftes slog alarm, fordi de syntes at ægteparret, der er 64 og 73 år, lød meget mærkelige, da de talte i telefon med dem.

Vagtcentralen sendte en patrulje og to ambulancer til stedet, men luften i huset var allerede så fyldt med kulilte, at reddere og betjente også blev syge. Heldigvis lykkedes det for politiet og ambulanceredderne at få ægteparret ud af huset i tide.

Overført til “Riget”

Parret blev hurtigt overført til Rigshospitalet. Men de fire ambulancereddere og de to politifolk blev altså også selv kulilteforgiftet- og der er derfor stadig på Kolding Sygehus, hvor de får tilført ilt.

Det viste sig, at husets gasfyr udledte kulilte, hvilket gjorde dem syge.

På Naturgasfakta.dk kan du læse følgende, der understreger, hvor alvorligt, man bør tage kulilte: “I yderste konsekvens kan kulilten medføre træthed, forvirring og bevidstløshed. Det er vigtigt at reagere hurtigt og rigtigt i tilfælde af en kulilteforgiftning.”

Kulilte - og kulilteforgiftning

Kulilte er en farveløs, lugtfri gas, der vejer det samme som luft. Den kemiske betegnelse af CO og gassen er yderst farlig.

Gassen er specielt farlig, fordi kulilten binder sig omkring 250 gange bedre end ilt til de røde blodlegemer og reducerer ved indånding blodets evne til at transportere ilt rundt i kroppen.

Derved hindres iltoptagelsen i kroppens celler.

Indånding af selv meget små mængder er farlig, og risikoen ved vedvarende indånding af selv små mængder er derfor yderst risikabel, da længere tids eksponering kan give hjerneskader.

Kilde: Naturgasfakta.dk

I galleriet over artiklen kan du se en række vigtige råd til, hvordan du bør reagere, hvis du mistænker kulilteforgiftning – eller ved, du har været udsat for eksponering.

Powered by Labrador CMS