Åh nej: Bededagsferien byder på lange køer i trafikken

Bededagsferie er lig med mange biler på vejene. Her kan du se, hvor det er og bliver værst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bededagsferie. Ikke kun et tidspunkt, hvor vi i Danmark holder fri, men også en tid, hvor der er tryk på de danske veje. Og mere end der plejer.

Det kan betyde store forsinkelser i flere dele af landet.

I galleriet over artiklen kan du se, hvilke veje, der er der værste, hvad trafikken angår i en bededagsferie. Så kan du planlægge bedre – og måske undgå at sidde i kø.

Bededagsferien er oplagt til at smutte en tur i sommerhuset og gøre det klart til den, forhåbentlig, kommende sommer, eller få besøgt de familiemedlemmer, der bor langt væk og ikke umiddelbart er så let at få sagt hej til i vores travle hverdag.

Store bededag, fredag,  vil den øgede trafik starte omkring klokken 10 og vare til klokken 15.

Den store hjemrejsedag vil i sagens natur være på søndag, men her forventer Vejdirektoratet ikke de store forsinkelser, da den hjemrejsetrafikken normalt kører mere jævn end udrejsetrafikken.

– I tilfælde af rigtig godt vejr vil mønsteret dog være anderledes. I så fald ser vi typisk, især i disse miniferier, at mange vælger at køre senere hjem, og trafikken derfor samles sidst på dagen, hvilket medfører større pres på vejene, skriver Vejdirektoratet dog på sin hjemmeside.

Bededagsferien byder også på en del kræmmermarkeder – omkring disse vil der også være ekstra meget trafik.

Se i galleriet på hvilke veje, trafikken er værst.

God ferie.

Powered by Labrador CMS