Ældre Sagen: Boligydelsespakke vil ramme pensionister hårdt

Ældresagen vil have boligydelsen af bordet i finansloven. Arkivfoto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Finansloven kan ramme op til 175.000 pensionister på pengepungen, viser beregninger fra Ældre Sagen.

Mellem 150.000 og 175.000 pensionister rammes af regeringens lovforslag om boligydelsespakke, hvis den vedtages, lyder det fra Ældre Sagen. Organisationen retter skarp kritik af forslaget og opfordrer regeringen til helt at droppe det.

Boligydelsespakken er en del af finansloven, der for nylig blev aftalt mellem Venstre-regeringen. Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Nu opfordrer Ældre Sagen til, at den del af aftalen fjernes.

Ifølge organisationens beregninger vil en nyindflyttet beboer i en plejebolig med folkepension som eneste indkomst og en husleje på 7000 kroner om måneden stå til at miste 5000 kroner om året i boligydelse fra 2017 sammenlignet med reglerne i dag.

Mange penge på en folkepension

Fra 2021 vil tabet stige til 7000 kroner om året. Hvis huslejen er på 8000 kroner om måneden, bliver det årlige tab fra 2021 på over 16.000 kr.

– Det er mange penge, hvis man kun har folkepensionen at leve for, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse.

– Jo højere boligudgift du har, desto hårdere bliver du ramt. Regeringens forslag vil gå hårdt ud over pensionister med høje huslejer og lav indkomst – og især dem i plejeboliger, siger underdirektør i Ældre Sagen, Michael Teit Nielsen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS