Advarsel: Her skal borgere koge vandet

Der er fundet coliforme bakterier i drikkevandet. Derfor skal borgere i området koge det.

Offentliggjort Sidst opdateret

Du skal koge vandet, da prøver har vist for mange coli-bakterier i det.

Det skriver Greve Vandværk på sin hjemmeside.

Her står der også, det er Greve Kommune, der har pålagt vanværket at anbefale, at “…vand til drikkeformål koges”.

Også politiet har advaret:

I forbindelse med den almindelige lovpligtige prøveudtagning viste en enkelt prøve på Vandværk Syd (Karlslunde), at værdien af coliforme bakterier var højere end den tilladte værdi. Derfor har vandværket efterfølgende foretaget flere kontrolprøvetagninger.

(Næsten) alle godkendt

Det gik som det skulle. Eller næsten. For en prøve, taget fra en nedlagt prøvehane, der har været ude af drift længe, viste nemlig for høje værdier.

“For en sikkerheds skyld udtages i dag den 21. februar 2019 nye kontrolprøver. Samtidig har vi stoppet levering af vand fra Karlslunde og overgået til vand fra HOFOR (Hovedstadens Forsyningsselskab. red). Så snart de nye prøveresultater foreligger, vil vi orientere her på hjemmesiden”, skriver vandværket.

Forsyningsområde

Vandværk Syd forsyner området syd for Mosede Landevej, Industrien ved Greve Main og hele Karlslunde Strands Vandværk. Den øvrige del af kommunen får vand fra Vandværk Nord og er derfor ikke omfattet af ovenstående.

Colibakterierne er almindeligt forekommende i vandmiljøer. De skal dog holde sig under grænseværdien. Er der mere end 20 coliforme bakterier i vandet, bør det koges.

Powered by Labrador CMS