Advarsel: Fake-artikel om coronavirus deles helt vildt
En artikel om at C-vitamin kan behandle coronavirus bliver heftigt delt. Artiklens budskab er dog ikke sand.
Der er mange, der bekymrer sig om coronavirus. Der florerer tusindvis af informationer om sygdommen, men ikke alle er lige dele sande.
Sundhedsstyrelsen advarer i hvert fald mod en særlig artikel, der proklamerer, at C-vitamin kan behandle coronavirus. Det er ikke sandt, oplyser styrelsen på Twitter.
Artiklen fortsætter efter videoen
Deler falsk nyhed
Sundhedsstyrelsen oplyser, at en nyhed, der bliver delt heftigt af tusindvis af danskere, er falsk. Der er ikke fundet faglig dokumentation for, at det, der står i artiklen, skulle være rigtigt.
Tusindvis af danskere deler lige nu en nyhed om, at C-vitamin kan forhindre #coronavirus. Men der findes ingen faglig dokumentation for, at det skulle være rigtigt. Misinformation spreder sig hurtigt, så husk din kristiske sans, før du deler #sundpol #COVIDー19 https://t.co/Z8Q4oOzLoP
— Sundhedsstyrelsen (@SSTSundhed) March 4, 2020
Styrelsen opfordrer alle danskere til at bevare deres kritiske sans, før de deler noget, så der ikke kommer falske informationer i omløb.
C-vitamin som behandling
Artiklen, der er udgivet på bloggen May Day, er blevet faktatjekket af Tjek Det, der ved hjælp af en ekspert på området, har konstateret, at der er tale om svindel.
C-vitaminer er i artiklen hele løsningen på behandlingen og forebyggelsen mod coronavirus, og det fremgår af artiklen, at der er belæg for teserne.
Det er der bare ikke, hvis man spørger Svend Stenvang Pedersen, der er ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling Q på Odense Universitetshospital. Han afviser, at C-vitamin er løsningen.