Advarsel: Du må ikke spise disse rå bær
Hvis du vil spise rå bær i sikkerhed, er der visse faldgruber, du skal undgå, og har du børn er det i særdeleshed en god idé at tage en snak med dem om, at de ikke skal spise små, farvestrålende bær, der er lette at finde i Danmark. De kan være ganske giftige.
Du bør ikke spise rå bær, hvis der er tale om rå hyldebær. De farvestrålende bær er et fast indslag i den danske natur, men Samvirke.dk skriver, at det er meget vigtigt ikke at spise rå bær fra hyld, og faktisk skal man koge de rå bær i 20 minutter, før de er sikre som menneskeføde.
– Grøn hyld indeholder stoffer, der kan udvikle giftigt cyanid, som også kaldes blåsyre, derfor skal man aldrig spise hverken umodne hyldebær, blade eller bark fra hyld, siger professor i fødevarekemi Leif Skibsted, Københavns Universitet, til Samvirke.dk.
Der findes også andre rå bær, du og dine børn skal holde jer langt fra. Du bør eksempelvis ikke spise rå bær af den slags, du kan danne dig et overblik over i galleriet. Newsbreak.dk har udvalgt bær, du støder på i den danske natur, og danske haver, og som det er meget, meget vigtigt, at hele familien ved, at de skal holde sig fra.
Kilder:
Samvirke – Jyllands-Posten – Miljøstyrelsen – Københavns Universitet – Fødevarestyrelsen