Advarsel: Denne fup-mail ligner den ægte vare

Når svindlerne udsender fup-mails bliver de dygtigere og dygtigere - men selvom det kan være svært at skelne mellem fup og ægte, så er der nogle gode råd, du kan følge

Sådan ser den ud den fup-mail, som vi her på Newsbreak.dk har modtaget. Får du en lignende, så lad dig ikke snyde.
Offentliggjort Sidst opdateret

Se godt på denne fup-mail over artiklen, for den ligner den ægte vare. Men selvom den angiveligt er sendt fra et stort firma – i dette tilfælde skal det forestille Apples Itunes – så er den slet ikke, hvad den udgiver sig for. Det er nemlig svindel fra ende til anden!

Denne fup-mail har vi modtaget i Newsbreak.dks redaktions-mailboks – og den er landet i flere andre danske mailbokse.

Et opkald til Apples support, Apple Care, giver dog hurtigt vished for, at den er lige så uægte, som mange af de sms’er som danskerne i disse tider døjer med. De har dog det samme formål: At få lusket personlige oplysninger ud af intetanende brugere, som derved risikere at stå tilbage med en regning på ofte tusindevis af kroner.

Den er ikke fra os

Da Newsbreak.dk ringer til Apple Care, får vi en venlig kunderådgiver i røret. Mathias forklarer, at han blot skal bruge den lange afsender-adresse i mailen, for at verificere om mailen er ægte.

Da han hører navnet “iTunes Store ” er han med det samme sikker i sin sag:

– Den er ikke fra os. Så ville den have begyndt med noreply@email.apple.com, forklarer han.

Dermed er der kun én ting at gøre med mailen: Den skal arkiveres direkte i skraldespanden.

Sådan sikrer du dig på nettet

Her får du fem gode råd til, hvordan du optimerer sikkerheden på dine enheder og undgår at blive hacket:

1. Beskyt dig mod skadelige programmer med et antivirusprogram: Et antivirusprogram er et sikkerhedsprogram, som beskytter både din pc, smartphone og tablet mod virus. Sikkerhedsprogrammet forhindrer også hackere i at snuse i dine data, aflytte din kommunikation og følge med i, hvor du befinder dig.

2. Hold dine enheder opdateret: Hackere og skadelige programmer udnytter sikkerhedshuller i programmer, apps og styresystemer. Derfor skal du holde både dine programmer, apps og styresystemer opdateret.

3. Vær opmærksom på uopfordrede mails: Du kan ikke være sikker på, at en mail kommer fra den, der står som afsender. Links i en mail kan lede dig andre steder hen, end det de umiddelbart viser. Vær derfor varsom med at klikke på links eller følge anvisninger i en e-mail, du får tilsendt uopfordret.

4. Brug gode passwords: Beskyt adgangen til dine enheder med en lang adgangskode, som både indeholder tal, tegn og bogstaver. Brug forskellige passwords til forskellige tjenester. Så undgår du, at afsløringen af et enkelt password giver adgang til alle dine tjenester. Skift password jævnligt.

5. Undgå åbne trådløse netværk: hvis et trådløst netværk ikke er beskyttet med kryptering, kan en hacker på netværket se, hvad alle andre sender. Bruger du eksempelvis et åbent netværk på en café, henter din telefon, tablet eller computer måske en mail samtidig. Det kan give en hacker mulighed for at opsnappe adgangskoden til din mailkonto. Brug åbne netværk af typen WPA eller WPA2.

Kilder: Rådet for Digital Sikkerhed

Hos Apple Care udtaler man sig ikke direkte om disse fup-mail, men man henviser i stedet til denne vejledning udgivet af Apple, der fortæller, hvad man kan gøre for at identificere om mailen kommer fra Apple.

Powered by Labrador CMS