Aarhus er klar til at bekæmpe madspild

Er prisen vigtigere end udseende og holdbarhedsdato? Så er der håb forude: Nu åbner Wefood i Aarhus.

Offentliggjort Sidst opdateret

Et overraskende stort, og hurtigt, overskud i Wefood-supermarkedet i København, har givet Folkekirkens Nødhjælp blod på tanden: Nu udvider de med to butikker – den ene i Aarhus.

Konceptet med at sælge varer, der ikke kan sælges i andre supermarkeder, bliver også snart muligt for Aarhusianerne.

– Populariteten er gået over al forventning. Vi havde givet det en test på seks-otte måneder, men allerede efter et par måneder har vi haft et overskud på 250.000 kroner, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der står bag Wefood-butikkerne.

Aarhusiansk præg

Den nye butik i Aarhus skal høre til byen, derfor bliver det en designer fra byen, der kommer til at indrette supermarkedet.

– Butikkerne skal tilhøre byerne. Det skal også være aarhusianske leverandører, der leverer til os, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Og netop leverandørerne har været med til skubbe Folkekirkens Nødhjælp i den vestlige retning.

– Der har været masser af leverandører i Aarhus, der selv har henvendt sig til os, fortæller Birgitte Qvist-Sørensen.

Frivillige og lokaler

Næste job bliver at finde frivillige til at stå i butikken, ligesom at finde de helt rigtige lokaler også betyder meget.

– Vi har jo flere genbrugsbutikker i Aarhus, men det er ikke helt det samme at indrette et supermarked, siger generalsekretæren.

Folkeaktier

Folkekirkens Nødhjælp sætter også folkeaktier på markedet, så man på den måde kan være med til at finansiere den nye butik, der åbner i 2017, året hvor Aarhus er Kulturhovedstad.

– Vi har altid ønsket at åbne i Aarhus. Vi synes, det passer godt med (Kulturhovedstad. red.) madkultur, madspild og mad til de fattige, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Det er varer som mad, kosmetik og husholdningsprodukter, der kommer til at ligge på hylderne i den nye, aarhusianske butik.

Varerne kan have skadet emballage eller være tæt på udløbsdatoen, men altså gode nok til stadig at være interessante for forbrugere, der vil spare penge og bekæmpe madspild.

Har man lyst til at købe en folkeaktie eller blive frivillig i den nye butik, kan man se mere på Weefoods Facebookside:

www.facebook.com/wefoodoverskudsmad

 

Powered by Labrador CMS