83-årige Ivar nær dræbt af hjemmerøvere

Voldsomt medtaget 83-årig indlagt med livstruende skader. Fik rykket begge ører løs.

En 83-årig mand blev overfaldet og nær dræbt af brutale hjemmerøvere. Genrefoto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Da et hold hjemmerøvere trængte ind til 83-årige Ivar i Kallinge uden for Blekinge i Sverige, begyndte et sandt voldsorgie rettet mod den handicappede og rullestolsbrugende ældre mand.

Så voldsomt udviklede det sig, at han nær blev slået ihjel. Hans barnebarns kone var så rystet over hændelsen, at hun 1. februar delte billeder af den alvorligt kvæstede Ivar – i håb om at nogle kunne hjælpe med at finde røverne. Billederne og opslaget kan du se i bunden af artiklen.

Mandag eftermiddag skriver svenske medier som eksempelvis Kvällsposten, at de tre af i alt fire eftersøgte er fanget og vil blive stillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling tirsdag. En fjerde mand er også anholdt.

Voldsorgie

Med pågribelsen af de formodede gerningsmænd begynder politiet så småt at kunne stykke sagen sammen, fortæller anklager Lena-Marie Bergström.

Ikke desto mindre er noget af det, der ligger fast, hvor brutal og afstumpet vold, der blev udøvet mod den sengeliggende 83-årige Ivar. Han har dårlig hørelse, og det skulle have gjort røverne så irritable, at de til sidst rykkede begge hans ører løs.

Han blev også slået adskillige gange. Blandt andet i hovedet, og blandt andet derfor arbejdet politiet ud fra, at der er tale om et decideret mordforsøg. Subsidiært grov mishandling.

Skår i huden

Sofia Johansson, der er gift med Ivars barnebarn og ophavskvinde til føromtalte Facebook-opslag, har i detaljer beskrevet noget af det, der er overgået hendes svigermorfar.

Han var gået i seng til vanlig tid natten til fredag, da han pludselig blev vækket af fire indbrydere, der krævede kontant udbytte. Ivar havde ikke nogle penge, og så gik røverne amok.

– De slog en vase eller gryde mod Ivars hoved, og lægerne måtte operere skår ud fra hovedet på ham. Han er helt ødelagt. Min mand er på hospitalet, og han siger, at billederne er milde i forhold til virkeligheden, har Sofie Johansson tidligere fortalt Kvällsposten.

(Opdatering 17.49: Det er desværre ikke muligt at se opslaget som indlejring. Men du kan se billederne ved at klikke direkte her):

https://www.facebook.com/reine.johansson.3939/posts/1203225176502858

Powered by Labrador CMS