8.000 børn får trampolinskader: Sådan tjekker du sikkerheden
Hvert år kommer mange børn og voksne til skade ved at hoppe på trampolin. Derfor er det vigtigt at give trampolinen et sikkerhedstjek.
De fleste børn elsker at hoppe på trampolin, men ofte ender den sjove leg med en tur på skadestuen efter trampolinulykker, fordi børnene får et vrid i knæet, en forstuvet ankel eller i værste fald et brud på kraniet, ryggen eller nakken.
Derfor er det vigtigt at give trampolinen et sikkerhedseftersyn.
Ifølge de seneste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen (UAG) på Odense Universitetshospital viser, at 395 blev behandlet for trampolinskader på skadestuen i Odense i de første ti en halv måned af 2015. Dermed ser antallet ikke ud til at være faldende, da gennemsnittet i UAG’s målinger i årene 2010-2014 lå på lidt under 400 behandlede trampolinskader. UAG’s tal viser også, at langt de fleste af de tilskadekomne trampolinspringere er børn under 15 år.
Tallene svarer på landsplan til, at over 8.000 personer – hovedsageligt børn – kommer til skade i trampolinulykker om året.
I galleriet ovenfor, kan du presseansvarlig fra Sikkerhedsstyrelsen Mette Cramons gennemgang af, hvordan du tjekker, at din trampolin er sikker. Den kan nemlig hurtigt blive slidt, så der opstår farlige fejl og mangler.
Du kan også læse mere om gode råd til sikker leg på trampolinen i artiklen her.