46-årig anholdt for hærværk mod gravsten

En omfattende efterforskning har ført til en anholdelse.

Offentliggjort Sidst opdateret

Hvad der nok er enhver pårørendes værste mareridt er at ankomme til en kirkegård blot for at se ens næres gravsted skamferet af graffitimaling. I weekenden var dette tilfældet for 81 gravsten på Hadsund Kirkegård.

Men nu har Nordjyllands Politi anholdt en 46-årig mand, som man mistænker for at have stået bag det grove og omfattende hærværk. Det bekræfter den ansvarlige efterforskningsleder, fungerende vicepolitiinspektør Sune Myrup.

Anholdelse skete på baggrund af en kort, men intens efterforskning, og den mistænkte mand blev anholdt på sin bopæl den 24. juli 2019 klokken 09.15.

– Vi sigter ham for groft hærværk. Jeg er tilfreds med, at vi hurtigt har kunnet anholde en mistænkt i en sag, som vi ved har påvirket mange borgere i området omkring Hadsund, siger Sune Myrup i en pressemeddelelse.

Sket før

I pressemeddelelsen oplyser vicepolitiinspektøren ligeledes, at der er tale om en mand fra lokalområdet. Men det er ikke første gang, at politiet har fat i manden. Tidligere har han været sigtet i en lignende sag, hvor cirka 100 gravsten blev spraymalet på Visborg Kirkegård.

Det er på baggrund af den tidligere sag, samt adskillige afhøringer, der har medført, at manden er blevet anholdt og sigtet.

Den anholdte 46-årige fremstilles i dag, 24. juli 2019 klokken 14.00, i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg, hvor han er sigtet for groft hærværk.

Powered by Labrador CMS