250.000 TV, mobil og internetkunder ramt: Gør DETTE med det samme
250.000 Stofa-kunder har modtaget en mail om at skifte password efter et hackerangreb - og det er vigtigt, at det bliver gjort med det samme.
For et par uger siden oplevede TV-giganten Stofa, at der var ukendte gerningsmænd, som forsøgte at tiltuske sig adgang kundernes ‘Mine sider’, som er en oversigt over Stofa-kundernes konto, abonnement og lignende. Stofa opdagede de utilsigtede login-forsøg den 7. september og samme dag lukkede Stofa ned for ‘Mine sider’ for at stoppe yderligere logins fra hackere. Dette oplyste TV-koncernen på sin hjemmeside allerede samme dag.
Marianne Skaaning Ebbesen, der er kommunikationschef hos Stofa, oplyser, at koncernen i alt har oplevet , at hackere har fået adgang til 1944 persons konti. Stofa har nu taget konsekvensen af hackernes ihærdighed og bedt de knap 250.000 brugere af ‘Mine sider’, der inkluderer streaming, om at skifte password.
– Vi opdagede, at der var folk, der havde fået fat i nogle passwords af anden vej. Derfor lukkede vi promte indgangen og besluttede at alle kunder skulle skifte passwords, siger Marianne Skaaning Ebbesen.
Hackere vil videresælge oplysninger
Stofas IT-sikkerhedschef, Søren Maigaard, forsikrer, at kunderne er i gode hænder.
De mange hackerangreb skyldes tidligere datalæk på for eksempel LinkedIn. Passwordlister fra brugerne ligger tilgængelig på internettet – og det har fået hackere op ad stolen. Ifølge Stofa har hackerne kunnet se, at folks e-mailadresse endte på @stofa.dk, hvorfor hackerne har tjekket om Stofas kunder brugte samme password fra tidligere hjemmeside-læk som på TV-koncernens hjemmeside.
– Vi kan ikke vide, hvor mange lister der findes på nettet. Derfor har vi bedt lige knap 250.000 kunder om at skifte passwords. Vi sammenligner passwords med alle de kendte lister fra tidligere læk, så vi kan sikre, at kunden ikke bliver ramt, siger Søren Maigaard.
Endvidere oplyser Søren Maigaard, at det kun er én specifik side på ‘Mine sider’, som hackerne har tjekket. Nemlig siden med login til streaming-tjenesten – og det er der en helt særlig grund til.
– Vi formoder, at de vil sælge adgangen på Facebook, så folk får adgang til en billig streaming-metode. Men når de ved, hvilken pakketype vores kunder har, så kan de kræve forskellige priser derefter, forklarer Søren Maigaard.
Tidligere har Newsbreak.dk skrevet om at lave et sikkert password, men Søren Maigaard har ligeledes et par tips.
– Det vigtigste er, at vælge et som man ikke bruger andre steder. Man kan lave sætninger i stedet for et eller andet password, så det bliver lidt længere end normalt, siger Søren Maigaard.