22-årige Freja bekæmper brande: Hun har også en opfordring til dig

Husker du historien om 22-årige Freja Kidal? Nu har hun en række gode råd til dig.

Freja Kidal ved et og andet om brandbekæmpelse. Hun har også en række råd til at hjælpe dig gennem en brandsikker jul. Klik videre og se dem her i galleriet. Privatfoto
Freja Kidal ved et og andet om brandbekæmpelse. Hun har også en række råd til at hjælpe dig gennem en brandsikker jul. Klik videre og se dem her i galleriet. Privatfoto
Offentliggjort Sidst opdateret

22-årige Freja Kidal fra Søborg befinder sig i skrivende stund i Wilmington. Det er en by i North Carolina, USA. Her arbejder hun som en del af et praktikforløb med et projekt, der skal dømme op for et stort antal køkkenbrande i nogle specifikke områder i byen.

Du kan læse hele historien om Freja, hendes eventyr og uddannelse til katastrofe- og risikomanager i den store artikel, Newsbreak.dk udgav den 1. januar.

Ved siden af sit studie, der har bragt Freja til guds eget land, arbejder hun fast som studentermedhjælper hos Hovedstadens Beredskab, er en del af frivilligkorpset samme sted, og når det er sommer, så lokker festivalerne – med sikkerhedsarbejde, forstås.

Hun har blandt andet været en uge i Sverige og bekæmpet de voldsomme skovbrande, der raserede i den knaldvarme sommer, og er således en kapacitet, hvad angår brandbekæmpelse. I fællesskab har vi så udarbejdet en række gode råd til danskere her i julen.

– Desværre er julen også højtid for brande. Der er både selve julen, hvor mange har levende lys, og så er der også nytår med fyrværkeri og en måske mere løssluppen stemning, siger Freja Kidal til Newsbreak.dk.

Brandfolk i Danmark har i gennemsnit slukket 459 brande i private hjem i december måned i årene 2013 til 2017. Det er en forhøjelse på omkring 35 procent sammenlignet med en gennemsnitsmåned ifølge Beredskabsstyrelsen.

Powered by Labrador CMS