18-årige Laura tog livsfarlige piller og døde: Her er forældrenes bøn
Anita og Marinus Terkelsen mistede lørdag deres 18-årige datter Laura. Nu advarer de andre unge mod de livsfarlige stoffer.
– Vi vil bare have det stoppet, så andre ikke skal stå i det samme som os.
Ordene kommer fra Marinus Terkelsen. Han er far til 18-årige Laura, der døde tidligt lørdag morgen efter at have indtaget et ukendt stof i pilleform.
Hele familien Terkelsen fra Gredstedbro er i sorg. Forældrene Anita og Marinus har mistet en datter, børnene Nikoline og Daniel en søster. En datter og søster, der nu efter sin død skal være med til at advare andre unge om farligheden ved at tage stoffer.
Da Newsbreak.dk får fat i Marinus Terkelsen, er sorgen næsten hørbar gennem telefonen.
– Vi får besøg af en bedemand lige om et øjeblik, siger han til Newsbreak.dk.
Det er også årsagen til, at der mandag formiddag, kun godt 48 timer efter datterens død, ikke er tid til at snakke med journalister.
– Det er lidt svært at overskue, der er så meget at se til lige nu, siger han videre.
Advarer andre unge
– Vi har altid advaret vores tre børn om, at de aldrig måtte tage narko. De kunne drikke alkohol. Men ikke tage stoffer. Lauras veninder har fortalt os, at Laura aldrig har taget stoffer før, har Anita Terkelsen sagt til Ekstra Bladet.
Marinus Terkelsen er vred. Ikke kun på bagmændene, der sælger stoffer til unge, men også de drenge, der i en lejlighed i Bramming den skæbnesvangre nat, forsynede Laura med de piller, der kom til at koste hende livet.
– Både narkobagmændene og de unge, som har solgt pillerne, bør have langt hårdere straffe. Det samme gælder de unge mænd i lejligheden i Bramming, som gav pillerne til Laura. For bagmændene er det her en kold og kynisk forretning, lyder det fra en vred Marinus Terkelsen til Ekstra Bladet.
Døde kort efter indlæggelse
18-årige Laura blev indlagt på sygehuset tidligt lørdag morgen.
Forinden var hun vågnet hos en veninde. Her havde hun ifølge veninden skreget og råbt og været helt stiv i blikket.
I ambulancen på vej til sygehuset får Laura sit første hjertestop.
Politiet advarer
ADVARSEL OM FARLIGE PILLER: Ung kvinde indbragt til sygehuset i Esbjerg. I livsfare efter indtagelse af piller. Vagtchefen. #politidk pic.twitter.com/8NSn6R49eG
— Sydjyllands Politi (@SjylPoliti) February 18, 2017
Som Newsbreak.dk har fortalt, gik Syd- og Sønderjyllands Politi ud på Twitter og advarede mod de farlige piller, efter det blev kendt, at de var årsag til Lauras tilstand.
For Laura var det for sent: Kort tid efter døde hun af eftervirkningerne.
På trods af genoplivningsforsøg, lykkedes det ikke personalet at redde hendes liv. Dét syn vil for altid stå prentet ind i Marinus Terkelsens hukommelse:
– Jeg så lægen stå på en skammel og give hende hjertemassage. De billeder vil jeg altid bære rundt på. Jeg slipper aldrig af med dem. Det er så forfærdeligt, siger Marinus Terkelsen til Ekstra Bladet.
Ukendt stof i pillerne
Ifølge Ekstra Bladet har forældreparret af Sydvestjysk Sygehus fået at vide, pillerne indeholdt rottegift.
Det vil man dog ikke bekræfte hos Syd- og Sønderjyllands Politi.
– Vi ved endnu ikke, hvad der var i pillerne. Det kommer efterforskningen til at vise, siger Lars Bjerregaard, fungerende vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, til Newsbreak.dk mandag.
To anholdt
Ikke direkte. Vi bad ifb med dødsfaldet om tip om narkohandel generelt og det er nogle af de tip, der har været medvirkende.
— Sydjyllands Politi (@SjylPoliti) February 19, 2017
Efter omtale af sagen modtog Syd- og Sønderjylland flere tip. Herefter kørte man til flere adresser i Esbjerg – og senere kunne politikredsen så meddele, at den havde anholdt to mænd på henholdsvis 20 og 22 år.
De to mænd blev søndag fremstillet i et lukket grundlovsforhør og herefter fængslet i fire uger.
Mændene er sigtet for handel med euforiserende stoffer.
– Vi hverken kan eller vil sige noget om, om der er en sammenhæng (mellem Lauras død og de to anholdte. red.), siger Lars Bjerregaard.
Ifølge den fungerende vicepolitiinspektør bliver der efterforsket på fuld tryk. ‘I alle retninger’, som han udtrykker det.
Hvis man kan drage en direkte forbindelse mellem solgte stoffer og et dødsfald, kan man så sigte for for eksempel drab?
– Jeg forstår godt spørgsmålet. Det er en konkret, juridisk spørgsmål, der sammen med efterforskningen vurderes fra sag til sag, siger Lars Bjerregaard.
Vi står sammen
Tilbage i Gredstedbro står familien Terkelsen uden to ting: Deres elskede Laura og svar på, hvor hun valgte at tage piller den nat. Noget, hun ifølge veninder aldrig tidligere har gjort.
– Det her er det værste, man kan komme til at opleve, nu skal vi bare stå sammen som familie, siger Marinus Terkelsen til Newsbreak.dk.