12.800 flere fandt job i foråret

Antallet af beskæftigede steg med 0,4 procent de tre første måneder af 2016, viser tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af beskæftigede stiger, og det er bygge- og anlægssektoren, der trækker for. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Foto: Colourbox/Free
Offentliggjort Sidst opdateret

Der kommer fortsat flere i job, og fremgangen kommer fra så godt som alle sektorer. Det viser tal fra Danmarks Statistiks såkaldte Arbejdstidsregnskab.

Samlet steg antallet af beskæftigede med 0,4 procent til 2,8 millioner i de første tre måneder af 2016. Ifølge Danmarks Statistik er det en stigning på 12.800 personer.

Det er det private erhvervsliv, der trækker for med en stigning på 0,8 procent til 2,0 millioner beskæftige, mens det offentlige har oplevet en tilbagegang på 0,4 procent til 0,8 millioner beskæftigede.

– Bygge og anlæg var den branchegruppe, der havde den største procentvise vækst i antallet af beskæftigede, idet beskæftigelsen steg med 1,3 procent, svarende til 2100 personer, skriver Danmarks Statistik.

Antallet af såkaldte “præsterede arbejdstimer” steg med 0,3 procent til 973,3 millioner. Ifølge Nykredit betyder det, at antallet af arbejdstimer er steget konsekvent i fire år.

– Det sætter en tyk streg under, at jobopsvinget har solidt fat på det danske arbejdsmarked, og at beskæftigelsen vil fortsætte med at stige.

– Således er der normalt en tendens til, at virksomhederne trække mere på deres nuværende medarbejdere, inden de træffer den endelige beslutning om at ansætte yderligere medarbejdere, skriver Nykredits chefanalytiker, Tore Stramer, i en kommentar til tallene.

Hos Dansk Erhverv hæfter man sig ikke overraskende ved, at den samlede lønudbetaling er steget. I første kvartal med 1,6 procent til 265 milliarder kroner. Over det seneste år er stigningen på 6,7 procent.

– Det er markant mere end væksten i økonomien kan retfærdiggøre.

– Den kraftigt stigende lønsum er et tegn på, at de danske arbejdsmarked trods den lave vækst er præget af begyndende presproblemer, og det er derfor afgørende, at der gennemføres reformer, skriver Steen Bocian, cheføkonom hos Dansk Erhverv.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS