12-årig kom voldsomt til skade: Svaret fra alarmcentralen var rystende

En 12-årig dreng kom til skade under leg i et skovområde, men alarmcentralen nægtede at sende en ambulance.

Der blev først sendt en ambulance til stedet, da en af drengenes mor ringede. De 12-årige drenge blev afvist. “Find en voksen”, lød svaret. Arkivfoto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

En gruppe 12-årige drenge legede i et skovområde i det vestlige Fredericia, da uheldet indtraf. En af drengene faldt ned fra en art gynge og slog ryggen så voldsomt, at han ikke selv mente, han kunne bevæge sig. Drengene gjorde, som man nu bør, og kontaktede hurtigt alarmcentralen. Lige lidt hjalp det dog, skriver Fredericia Dagblad.

– Jeg tog min telefon og ringede 1-1-2. Jeg sagde, min ven var faldet ned, over tre en halv meter oppe. Jeg spurgte, om de kunne sende en ambulance. Men de sagde, vi skulle hente en voksen. Jeg sagde, at vores forældre var rimeligt langt væk, og at man skulle gå i rimeligt hårdt terræn i noget af tiden. Men de skulle bruge en voksen, fortæller 12-årige Daniel Outzen til avisen.

Den tilskadekomne dreng endte med at ligge i 14 minutter uden at vide, hvad der skulle ske, før det lykkedes at få tilkaldt en ambulance. Det stod Daniel Outzens mor for. Hun er vred over afvisningen fra alarmcentralen.

Gennemlytter opkaldet

Vagtcentralen, der tog mod og afviste opkaldet fra den 12-årige Daniel er Region Syddanmarks. Chefen for den, han hedder Kim Ahlers, ønsker ikke over for dagbladet at kommentere på den konkrete sag, der nu skal undersøges nærmere. I stedet siger han.

– Vi har ikke nogen regel, der siger, at børn ikke kan ringe 112. Vi er nødt til at vurdere hvert enkelt opkald.

Moderen til den tilskadekomne dreng, der lå stille på jorden og skreg i smerte har bedt de ansvarlige om at lytte hele opkaldet fra Daniel i gennem for at se, om der er sket en fejlvurdering af henvendelsen.

Der vil komme et svar i løbet af senest syv arbejdsdage, oplyses det til avisen.

Powered by Labrador CMS