10 tips: Sådan finder du de rigtige vinterdæk
Er det tid til nye vinterdæk på bilen - og hvordan finder man de helt rigtige? Her får du en række gode tips.
Det er ved at være den tid på året, hvor det formentlig vil være klogt at skifte til vinterdæk på bilen.
Men hvordan vælger man så den helt rigtige dæktype – og er de gamle dæk, man har stående i garagen stadig gode nok?
– Der er to ting, man skal kigge efter, når man skal vurdere kvaliteten af de gamle dæk: For det første skal mønsterdybden være mindst 1,6 millimeter. Det andet er, at man skal tjekke alderen på dækket, har Mikkel Thorsager, chefredaktør på Bilmagasinet, tidligere udtalt til Ritzau Fokus.
Et vinterdæk holder mellem fire og otte år, afhængig af hvor meget du bruger det, og hvordan du opbevarer dem i sommerhalvåret.
Dækkene er lavet af organisk materiale, så det kan ikke anbefales at beholde dem i længere tid. Det såkaldte aldersmærke, DOT-mærket, kan tjekkes på siden af dækket.
Faktisk er der en hel del, der kan aflæses på dækket. I forbindelse med køb af vinterdæk, er der særligt to ting, du bør kigge efter. Der skal både være M+S-symbol, der står for “mud and snow”, samt et bjerg og snefnug-symbol. Er der det, kan du være sikker på, at det er et vinterdæk. Er der kun et M+S-symbol, kan der være tale om et helårsdæk.
Hos Bilmagasinet er man af den holdning, at vinterdæk er vigtige, når udsigten til snevejr vejer så tungt, at der ingen tvivl er om, at vi får sne, og at sneen kommer for at blive liggende.
“Snefald plejer i Danmark først at indtræffe fra og med november måned. Så i løbet af november måned bør dækkene være udskiftede. Er dine sommerdæk nedslidte, er det en god idé at foretage dækskiftet allerede i oktober måned,” skriver Bilmagasinet.
I galleriet ovenfor kan du se 10 tips til, hvad du skal holde øje med, når du skifter til vinterdæk på bilen.