10 kilometer lang kø forhaler trafikken på motorvej

Folk vil på Skanderborg Festival. Det mærkes på trafikken omkring Skanderborg By.

E45 består onsdag aften af en mere end 10 kilometer lang kø i sydgående retning. Foto: Vejdirektoratet.
Udgivet Opdateret

Vejdirektoratet oplyser tidligt onsdag aften, at der på E45 mellem Ejer Bavnehøj og Skanderborg V i skrivende stund befinder sig en kilometer lang bilkø. Der er ikke umiddelbart sket nogle trafikuheld, der kan være skyld i sådanne ulykker. Så hvad er der sket?

– Det er Skanderborg Festival. Det er jeg ikke i tvivl om, siger Jakob Riis-Petersen, vagtchef ved Vejdirektoratet, til Newsbreak.dk.

10.5 kilometer kø

Han fortæller, at køen i alt er 10.5 kilometer lang, og at den både består af klumper af stillestående trafik og af klumper, hvor trafikken hostende kommer i gang, hvorefter kæden kort tid efter gør ophold igen, for på ny at holde stille.

– Der er også rigtig meget trafik inde i Skanderborg By, så jeg vil tro, at det er årsagen. Og det billede, vi har, er unormalt, understreger Jakob Riis-Petersen. Han kan altså ikke love, at det er folk, der vil på Skanderborg Festival, der er skyld i den ekstra trafik. Men det er klart hans bedste bud.

Hvad gør man så?

Spørgsmålet er så, om folk, der skal ud på den strækning, men som ikke skal på festival, bør søge andre ruter.

– Jeg vil anbefale, at folk gør som de plejer. Der ér jo den gamle hovedvej, der går fra Hørning og til Skanderborg, men jeg kan ikke sige, om trafikken er bedre der. Vi kan primært sige noget om E45, siger Jakob Riis-Petersen.

Han fortæller, at folk i morgen torsdag igen bør forberede sig på ekstra trafik ud på eftermiddagen, men at der alt andet lige er tale om kortvarige periode.

– Vi går ud fra, at det svinder af engang i løbet af aftenen, siger vagtchefen.

Powered by Labrador CMS