10 grunde: Derfor skal du spise mere persille

Persille er meget sundere, end man måske skulle tro.

Offentliggjort Sidst opdateret

Persille er helt sikkert fast inventar i de fleste danske køkkener, hvor den både kan give velsmag til en klassisk, dansk sovs, eller tjene som flot pynt på diverse madretter.

Udover at være velsmagende er persille også utroligt sundt.

Det skriver det amerikanske magasin, The Healthy.

Faktisk opfordrer magasinet til, at man spiser persille så ofte som muligt og har listet 10 grunde til, hvorfor man bør putte den smagfulde krydderurt på tallerkenen så tit som muligt.

I galleriet ovenfor kan du se 10 grunde til, at du bør spise mere persille.

Pas på med opvarmning

Hvis din persille allerede er blevet kogt, så er der ikke den store risiko ved at genopvarme eksempelvis persillesovsen dagen efter, så længe du varmer den op til mindst 75 grader.

Men hvis du til gengæld har brugt frisk persille som pyntegrønt, så skal du være meget påpasselig med at opvarme grøntresterne sammen med andre rester dagen efter. Hvis persillen var frisk, skal al maden opvarmes til den tilstrækkelige temperatur for at sikre, at jordbakterierne er døde.

Den type bakterier er nemlig meget modstandsdygtige overfor varme, har Susanne Knøchel, professor i fødevaremikrobiologi ved Københavns Universitet, tidligere oplyst til Ritzau.

– Jordbakteriernes sporer kan sagtens overleve den første opvarmning og derved få lejlighed til at vokse videre og danne toksiner, hvis afkølingen er for langsom, eller hvis retten med persille opbevares for længe ved for høje temperaturer, siger Susanne Knøchel.

– Hvis du er usikker, så varm retten ekstra godt igennem for en sikkerheds skyld, siger hun.

Du kan blive klogere på, hvad du skal passe på med at varme op igen i denne artikel:

Disse madvarer kan være farlige at varme op igen

Powered by Labrador CMS