Politik

Nye Borgerlige-profil er sygemeldt med stress

Peter Seier Christensen, som var med til at stifte Nye Borgerlige, er sygemeldt på ubestemt tid med stress.

De vanskelige tider fortsætter for Nye Borgerlige.

Partiet er siden folketingsvalget i november sidste år gået fra seks til tre folketingsmedlemmer og har ekskluderet en nyvalgt formand på rekordtid.

Og tirsdag meddeler folketingsmedlem Peter Seier Christensen (NB), at han er sygemeldt med stress.

Det skriver han på Facebook.

– På det seneste har jeg ikke været så aktiv, som jeg plejer. Det skyldes, at jeg er sygemeldt med stress.

– I mellemtiden varetager mine gode partikolleger Pernille Vermund og Kim Edberg Andersen mine opgaver i Nye Borgerliges folketingsgruppe, skriver han med henvisning til den resterende folketingsgruppe.

– Jeg ser frem til at vende tilbage til mit politiske arbejde, når jeg forhåbentligt inden længe er kommet ovenpå igen.

– Indtil da har jeg brug for ro, og derfor svarer jeg ikke på opkald og beskeder, som jeg plejer. Det håber jeg på jeres forståelse for, skriver Seier Christensen.

Grundet Nye Borgerliges kun tre mandater varetager Seier Christensen et hav af ordførerposter. Han er blandt andet forsvars-, udenrigs- og udlændingeordfører.

Han er ikke den eneste folketingspolitiker, der er sygemeldt i øjeblikket.

Det gælder også Venstres formand, forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen, som ligeledes er sygemeldt på ubestemt tid på grund af stress.

Ellemann-Jensen har været sygemeldt med stress siden 6. februar, efter at han fik et ildebefindende ugen før.

I sidste måned skrev Ellemann-Jensen i et opslag på Facebook, at det går fremad, og at han forventer at vende tilbage til Christiansborg.

– Men jeg er også opmærksom på, at jeg skal være klar, inden jeg kaster mig over arbejdet igen. For jeg ved godt, at man ikke kan være hverken minister eller partiformand på halv kraft, lød det.

Socialdemokraten Mette Gjerskov er sygemeldt med smerter som følge af nervebetændelse.

I slutningen af sidste måned sygemeldte Victoria Velasquez fra Enhedslisten sig. Det skyldes eftervirkningerne af en hjernerystelse.

Tidligere har også Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, og SF-profilen Jacob Mark været sygemeldt med stress.

Siden seneste folketingsvalg har Nye Borgerlige mistet Mette Thiesen og Mikkel Bjørn til Dansk Folkeparti.

Desuden er Lars Boje Mathiesen blevet løsgænger efter et tumultarisk forløb, hvor han 7. februar blev valgt som partiets formand.

Efter lidt over en måned på posten blev han ekskluderet af Nye Borgerlige.

Nye Borgerliges hovedbestyrelse traf beslutningen, efter at Lars Boje Mathiesen blandt andet havde krævet et honorar på 55.000 kroner om måneden i fire år for at være formand.

Seier Christensens suppleant til Folketinget er Henriette Ergemann. Hun er dog ikke længere medlem af Nye Borgerlige, og partiet oplyser, at Ergemann ikke tilbydes Seier Christensens mandat, mens han er sygemeldt.

Også Ergemann er et symbol på krisen i Nye Borgerlige. Hun blev 7. februar valgt som ny næstformand for Nye Borgerlige – altså samme dag som Boje Mathiesen blev valgt som formand.

Men hun måtte trække sig fra posten efter kun 13 dage, da det kom frem, at hun havde fremsat en række kontroversielle udtalelser om blandt andet coronahåndteringen. Derefter meldte hun sig ud af Nye Borgerlige.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker