Anders Matthesens nye film “Ternet Ninja” har slået rekorden for flest solgte billetter på de første dage, og på bare otte dage blev den set af 345.947 biografgængere.

Det er Anders Matthesens tredje spillefilm, der nu tegner til at blive hans suverænt mest sete i biografen, og der er ellers noget at følge op på.

Efter kæmpesucceserne Terkel i Knibe fra 2004 (der solgte 376.188 billetter) og Sorte Kugler fra 2009 (med 405.057 solgte billetter) er billetsalget til “Ternet Ninja” på rekordkurs.

Filmen fik biografpremiere 1. juledag, og hele juleperioden er biografgængere valfartet til filmen over hele landet. 

På de første otte dage siden premieren har filmen allerede solgt hele 345.947 biografbilletter inklusiv snigpremierebilletter, hvilket er den bedste startuge for en dansk film nogensinde. 

Det er også den bedste firedages åbningsperiode for en dansk film nogensinde med 222.760 solgte billetter inkl. snigpremierebilletter (199.933 billetter for de første fire dage uden snigpremierebilletter), hvor den overgår Journal 64 på 2. pladsen (215.910 billetter inkl. snigpremierebilletter – 151.211 uden snigpremierebilletter) og Flaskepost fra P på 3. pladsen (207.635 billetter inkl. snigpremierebilletter – 154.308 billetter uden snigpremierebilletter).

Endelig er det også den bedste åbning for en animationsfilm i danske biografer til dato, oplyser Egmont.

Det handler “Ternet Ninja” om

Aske går i 7. klasse og er forelsket i Jessica fra 8. Klasse. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specielklassen, som forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus.

En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke…

Den er blevet til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand, hvor den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu i et øjebliks uopmærksomhed er kommet til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, som tilhører fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø.

Som straf for denne brøde er Quang blevet tæsket ihjel af den kyniske Phillip Eberfrø.

Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden.. Og, nåh ja, så viser den sig at være levende, dødsensfarlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn.

Begreber der ligger langt fra Askes hverdag. Ternet Ninja vinder Askes tillid og hjælper ham med effektivt at få styr på alle sine problemer.

Aske afgiver forinden et højtideligt løfte om at gengælde tjenesten og hjælpe Ternet Ninja med sin mission (uden dog at ane hvad missionen går ud på) – et løfte som Ternet Ninja, har i sinde at holde Aske fast på.

Onkel Stewart spiller en væsentlig rolle i filmen, og så er der korte gæsteoptrædener af blandt andre Terkel og Arne Nougatgren.

Flere nyheder

Kom med din mening til nyheden