Med de nye regler, der fra næste skoleår skal fordele gymnasieeleverne efter deres forældres indkomst, vil der ikke være en stor nedgang i antallet af gymnasier med mere end 30 procent elever med ikke-vestlig baggrund.
Det skriver Berlingske.
Ifølge avisen er der i dag 17 gymnasier, hvor 30 procent af eleverne ikke har en vestlig baggrund. Med de nye regler efter sommerferien vil det være 15 ifølge Børne- og Undervisningsministeriets egne tal.
Ser man på gymnasier, hvor 40 procent af eleverne har en ikkevestlig baggrund er faldet lidt større. Det vil gå fra 11 gymnasier til tre.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) understregede kort efter, at hun blev minister, at der ikke skulle være uddannelsesinstitutioner i Danmark med mere end 30 procent elever med ikke-vestlig baggrund, skriver Berlingske.
Hun siger til Berlingske, at man ikke er i mål endnu.
– Det handler om at få sat en bevægelse i gang, hvor vi får trukket de meget skæve gymnasier langt længere ned i procenter, så at sige. Og det synes, at vi kommer et sindssygt godt skridt med her, siger hun.
Flere rektorer på gymnasier i og omkring København kritiserer ellers aftalen.
Camilla Kofod, der er rektor på NEXT – Sydkysten Gymnasium i Ishøj, siger til Berlingske, at det er en meget stor reform for et meget lille fald.
Gitte Transbøl, som er rektor på Rysensteen Gymnasium i København, mener, at man burde have koncentreret sig om de få gymnasier frem for at involvere alle i Hovedstadsområdet, siger hun til Berlingske.
Men Pernille Rosenkrantz-Theil er ikke enig i, at det går ud over for mange gymnasier, siger hun til Berlingske.
Hun fremhæver, at det er relativt få gymnasier i og omkring Aarhus, Odense og København, som aftalen handler om.
/ritzau/