Erhverv

Norwegian fordobler passagertal på to måneder

I april fløj 1,4 millioner passagerer med luftfartsselskabet Norwegian. Sidste år var tallet kun 59.431.

Luftfartsselskaberne er for alvor ved at komme i omdrejninger efter et par år med corona. Det understreges af passagertallene for Norwegian i april.

Selskabet fløj i løbet af påskemåneden med 1,4 millioner passagerer og har dermed fordoblet passagertallet de seneste to måneder.

Kontrasten til samme periode sidste år er også til at få øje på. Da betød flyverestriktioner i forbindelse med corona, at selskabet kun betjente 59.431 passagerer.

En af forklaringerne på den kraftige fremgang er, at selskabet i forbindelse med overgangen til sommerplanen har 50 procent flere afgange end i marts.

Alligevel er belægningsgraden oppe på 78,7 procent.

Der er fortsat et stykke vej op til det niveau, som Norwegian befandt sig på for tre år siden før corona. En overgang kæmpede selskabet også for at overleve.

I april 2019 fløj 3,1 million passagerer med Norwegian, og selskabet havde en belægningsgrad på 86 procent.

Dengang præsterede selskabet også hele 7,5 milliarder passagerkilometer. I den forgange måned hed tallet 1,8 milliarder.

Det skyldes blandt andet, at Norwegian undervejs har droppet langdistanceflyvninger til USA og Asien.

Ud over Norwegian kan tyske Lufthansa, der også ejer blandt andet lavprisselskabet Eurowings og Brussels Airlines, begynde at øjne en tid efter corona igen.

I et regnskab for de første tre måneder af 2022 noterer Lufthansa, at antallet af passagerer er mere end tredoblet sammenlignet med starten af 2021.

Det skyldes blandt andet, at der kommer flere og flere passagerer i flyene. I starten af 2021 var flyene mere end halvtomme – 45 procent af sæderne var fyldte. I januar, februar og marts sad der passagerer i 65 procent af sæderne.

Det er til trods for, at antallet af afgange gik fra 41.000 til 136.000.

Lufthansa forventer yderligere fremgang resten af året og håber at være på 70 procent af kapaciteten, når man sammenligner med før coronapandemien skar luftfartsbranchen ind til benet.

/ritzau/

Back to top button