Sport

Norsk rutine knækker Danmark i EM-finalen

Det var erfaringen fra mange tidligere finaler, som blev udslagsgivende, da Norge slog Danmark i guldkampen.

Siden Danmarks håndboldkvinder i 2004 sidst stod i en stor finale, har Norges kvinder været i 14 af slagsen og vundet de 11.

Og det var præcis den erfaring med at stå på den helt store scene, som det norske hold er gennemsyret af, der blev udslagsgivende i søndagens EM-finale.

Danmark var foran 22-18 med lidt over et kvarter tilbage af opgøret, men så viste de norske spillere den rutine og kynisme, de så ofte har vist.

– Vi spillede 45 minutters rigtig flot håndbold. Men så kunne man også godt mærke, at Norge er et rutineret hold. De åd sig ind på os, vi lavede nogle fejl, og de blev ved med at holde hovedet koldt, siger stregspiller Rikke Iversen.

Danmark holdt en scoringspause på næsten ti minutter fra 22-18, og det gav Norge den berømte lillefinger, så de kunne snuppe hele armen og dræne de danske gulddrømme.

Nordmændene var ganske enkelt mere cool i kampens slutfase, og det var også den frygt, landstræner Jesper Jensen havde før finalen.

– Når man har spillet så mange finaler, som de har, så giver det noget ro i kroppen. De ved, hvordan de reagerer, og vi vidste måske ikke, hvordan vi ville reagere i de sidste 20 minutter, siger landstræneren.

Playmaker Mie Højlund fik sværere ved at finde løsningerne i den danske offensiv til sidst, men hun er sikker på, at Danmark kan tage mange ting med fra kampen.

– Jeg synes egentlig, vi havde ro i vores spil og havde meget godt styr på det, men vi brændte nogle forkerte chancer, og så hev Norge den rutine frem, som nærmest alle deres spillere har. Det må vi tage hatten af for, mener hun.

– Det er bare et sindssygt dygtigt hold, og vi kan ikke gøre andet end at lære helt vildt meget fra denne her kamp.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker