Udland

Nordkorea følger trussel op med årets første missiltest

Et nordkoreansk missil fløj lørdag i over en time, inden det landede i havet mellem Nordkorea og Japan.

Nordkorea har lørdag affyret et ballistisk langdistancemissil af en type, der menes at være blandt de største i landets våbenarsenal.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sydkoreas væbnede styrker og den japanske regering har bekræftet den nordkoreanske missiltest. Missilet var angiveligt i luften i mere end en time, før det landede i havet mellem Nordkorea og Japan.

En talsmand fra Japans regering siger, at der var tale om et interkontinentalt ballistisk missil. Det vil sige et missil, der har rækkevidde til at nå andre kontinenter. Det kan blandt andet nå fra Nordkorea til USA.

Missilet fløj lørdag angiveligt 900 kilometer på omkring 66 minutter. Det nåede en højde på 5700 kilometer og landede klokken 10.27 dansk tid.

Lørdagens missiltest er Nordkoreas første siden en test den 31. december 2022. Her blev tre kortdistancemissiler affyret.

Testen på nytårsaftensdag afrundede et år, hvor Nordkorea affyrede flere missiler end nogensinde. Den amerikanske avis The New York Times har opgjort antallet af nordkoreanske missilaffyringer i 2022 til tæt på 100.

Lørdagens missiltest er udført, dagen efter at Nordkorea sendte en kraftig advarsel til USA og Sydkorea. Det skriver Reuters.

USA og Sydkorea har planer om at udføre snarlige militærøvelser.

Det vil Nordkorea gengælde med et “hidtil uset, vedholdende og stærkt” modsvar, lød det fredag fra den nordkoreanske regering.

Japans premierminister, Fumio Kishida, siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at Nordkoreas missil lørdag landede i Japans eksklusive økonomiske zone.

Det betegner et havområde, hvor en kyststat har eneret på at udnytte de naturressourcer, som er i havet, på havbunden og i undergrunden.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker